Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kennemer Duincamping Geversduin is de eerste camping die zich heeft aangesloten bij de Coalitie Biodiversiteit 2010. De Coalitie Biodiversiteit 2010 is een platform van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Zij werd begin dit jaar in het leven geroepen om de biodiversiteitscrisis op de agenda te zetten en brengt iedereen die zich op zijn eigen manier inzet voor het behoud van biodiversiteit bijeen. Het hele jaar door organiseren deelnemers van het platform activiteiten die te maken hebben met het behoud en het belang van biodiversiteit. 

2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom van dieren, planten en organismen. Biodiversiteit is leven, ons leven. Frisse lucht, schoon water, gezond voedsel en medicijnen, bescherming tegen natuurrampen, genieten van een boswandeling of snorkelen in zee: zonder biodiversiteit is ons leven nauwelijks voor te stellen en een stuk onaangenamer. Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. Omdat we een steeds groter beslag leggen op ecosystemen in de natuur (door bijvoorbeeld boskap of ongebreidelde visvangst) gaat biodiversiteit verloren in een alarmerend tempo. In 2002 is afgesproken dat dit verlies in 2010 een halt moet worden toegeroepen. Het ziet er naar uit dat dit niet gaat lukken. 

De visie van Kennemer Duincamping Geversduin sluit zich aan bij de zorg voor de biodiversiteit. Al enige jaren richt Duincamping Geversduin zich nadrukkelijk op het (leren) ontdekken van de natuur; het op een educatieve zowel als avontuurlijke wijze beleven van die natuur. Het beleid bij Geversduin is er helemaal op gericht de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan en daar waar mogelijk, het natuurlijk proces te stimuleren.

Voor de gasten van de camping wordt het beleid tot uitdrukking gebracht in activiteiten waarin ontdekken, horen, voelen, proeven en zien van de natuur een belangrijke rol spelen. Alle zintuiglijke waarnemingen proberen we te prikkelen en we nodigen onze gasten uit hier actief aan mee te doen. Bijvoorbeeld via een uilenexcursie tegen zonsondergang waarbij de uilen aangeroepen worden, het ontdekken van al het eetbaars op en rond de camping (insectenproeverij), het herkennen van vogelgeluiden met experts van IVN/Vogelwerkgroep, het onderscheiden van vlinders/insecten in de vlindertuin en het insectenhotel, etc.


www.kennemerduincampings.nl