Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Europa-Park staat niet alleen bekend om haar grote aanbod aan attracties en zes uur show per dag, het is ook het attractiepark met de meest uitgebreide evenementen-kalender.

Met name de zomer wordt hier uitgebreid gevierd: van Sommernachtsparty, zwoele avondshows tot en met een Schwarzwald-dag en enkele Wijnfeesten.

De naam zegt het al, Europa-Park kent als thema de Europese landen. Dertien presenteren er zich met gebouwen op ware grootte en in de kleinste details. Niet alleen de architectuur is er te vinden, ook kan men hier genieten van de lekkernijen uit deze landen. Het Europese thema komt eveneens terug in de vele festiviteiten die deze zomer georganiseerd worden. Zo is er een Spaanse Feria (6-15 juni), een Hongaars Festival (5-13 juli), een Franse dag (14 juli), een Zwitsers (1 augustus) en een Russisch feest (2 en 3 augustus).  Ook de eigen regio komt aan bod tijdens het Badische Wijnfeest op 18 en 19 juli, de dag van het  Zwarte Woud op 20 juli, de Elzasdag op 7 september en de Kaiserberg Wijndag op 10 september. Niet direct Europees, maar wel een hoogtepunt voor de fijnproever, zijn de Zuid-Afrikaanse weken in en rond het "Colonial House" in het park. Van 27 juli tot en met 24 augustus kun je hier genieten van gerechten en wijnen van de Kaap.

De feesten met een zomers thema gaan van start met het Midzomernachtfeest (19-22 juni). In het IJslandse themagebied wordt dan de langste dag van het jaar gevierd met veel muziek, dans en typische gerechten.  Op zaterdag 26 juli blijft het park tot middernacht geopend. Tijdens deze Sommernachtsparty blijven de attracties geopend, is er live-muziek en vuurwerk. Ontspannen een dagje Europa-Park afsluiten? Dat kan op de vrijdagen vanaf 25 juli. In het IJslandse themagebied is er vanaf 19.00 uur een lounge-gedeelte ingericht met passende muziek, lekkere hapjes en cocktails. Chillen kan ook in de Sansibar Beach Club. Op een aantal dagen, vanaf 16.00 uur, kan men met de voeten in het zand en onder het genot van een koel drankje en lekkernijen van de grill de dag nog eens de revue laten passeren.

Ook in het Europa-Park Resort is het feest. In het weekend van 11 juli viert themahotel 'Colosseo" zijn 10e verjaardag. Ook als je niet in een van de Europa-Park hotels overnacht ben je hier van harte welkom. Datzelfde geldt voor de fonteinenshows van het jubilerende hotel en het naburige "Bell Rock" en de gratis avondshow "Imperio". Vanaf 27 juli is deze elke avond te zien op de piazza van hotel "Colosseo".

Ook thuis kan men van de zomer in Europa-Park genieten. Iedere zondag vanaf 15 juni wordt het muziekprogramma "Immer wieder Sonntags" uitgezonden vanuit Europa-Park. Wekelijks kijken meer dan 2 miljoen mensen in binnen- en buitenland naar dit ARD-programma. Voor stevigere muziek zul je uit dje luie stoel moeten komen en naar Europa-Park afreizen. Op 9 augustus organiseert Europa-Park samen met de muziekzender Radio Regenbogen het muziekevenement "Music@Park". Dit jaar zullen o.a. Anastacia en the Baseballs hun opwachting maken.

Het complete evenementen-programma is te vinden op www.europapark.de. De meeste evenementen zijn gratis te bezoeken. Op de site is te zien voor welke tickets aangeschaft dienen te worden. Europa-Park is geopend tot en met 2 november, dagelijks van 9 tot 18.00 uur. Afhankelijk van de drukte blijft het park in het hoogseizoen langer geopend. Dit wordt iedere dag rond 13.00 uur in het park bekendgemaakt.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud en aan de rand van de Elzas. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. In het park zijn 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 6 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com