Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

800.000 IN EERSTE KWARTAAL – 3,5 MILJOEN IN 2014.  Het belooft een mooi toeristisch jaar te worden voor Peru. Het eerste kwartaal trok het Zuid-Amerikaanse land meer dan 800.000 internationale bezoekers en in heel 2014 worden 3,5 miljoen reizigers verwacht.

De laatste jaren is een duidelijke stijging te zien in reisgedrag, zo namen in 2013 de internationale aankomsten wereldwijd met 4,6% toe, in Zuid-Amerika met 5,1% en in Peru zelfs met 11,2%. Dat blijkt uit cijfers van Mincetur, het ministerie van handel en toerisme voor de Andes. De populairste plekken in Peru zijn Machu Picchu, de Nazca-lijnen en de Ballestas eilanden die wel bekend staan als de Peruaanse Galapagos.

Groeiend aantal bezoekers
In 2013 bezochten 3,16 miljoen internationale toeristen Peru, een toename van 11,2% ten opzichte van 2012. Mincetur verwacht dat die groei ook in 2014 doorzet en de cijfers van het eerste kwartaal bevestigen die prognose: 800.000 bezoekers – 3,7% meer dan hetzelfde kwartaal in 2013. Reizigers naar Peru kwamen vorig jaar met name uit Chili (800.000) en de Verenigde Staten (400.000). Met 57,4% was het overgrote deel van de bezoekers afkomstig uit Zuid-Amerika, 14,5% dan in 2012. Ook het toerisme vanuit andere werelddelen naar Peru nam in 2013 toe: bezoeken vanuit Azië groeiden met 11,8%, uit Noord-Amerika met 9% en uit Europa met 4,4%.  

Groei van 8%
Magali Silva, hoofd van Mincetur, over de verwachtingen voor dit jaar: “We richten ons op een groei van 8% in 2014, met een totaal aan 3,5 miljoen internationale bezoekers voor Peru. Deze doelstelling is een weergave van onze betrokkenheid bij het nog verder vergroten van het aantal buitenlandse reizigers naar de Andes. Vanwege de crisis in Argentinië en het WK in Brazilië, zullen de toeristische inkomsten van bezoekers uit deze landen naar verwachting terugnemen, maar als Peru blijven we ons inzetten voor het promoten van ons land en al het moois wat het te bieden heeft. We zijn dan ook erg enthousiast over het toenemende aantal toeristen uit regio’s als Amerika en Europa!”   
 

Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.
.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com