Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Paus komt naar Frankrijk - Volgens het programma zal hij een pelgrimstocht maken naar Lourdes (Midi-Pyrénées) ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de eerste verschijning van de maagd Maria. Ook worden er heilige missen opgedragen in de hoofdstad Parijs.
Franse en Romeinse bronnen melden dat de Paus direct bij zijn aankomst in Parijs op 12 september een ontmoeting heeft met president Nicolas Sarkozy. Aansluitend brengt hij een bezoek aan de Notre-Dame van Parijs, waarbij hij zich aan het einde van de mis zal richten tot de jongeren op het kerkplein. Ook zal hij op de ochtend van 13 september een grote mis opdragen op de Esplanade des Invalides in Parijs. In Lourdes zal hij op zaterdag aankomen.

De volgende dag, 14 september, zal hij samen met de bisschoppen van Frankrijk een grote mis opdragen op de grote wei voor de Grot van Massabielles. Zijn rondreis wordt beëindigd op maandagmorgen, 15 september, nadat hij in de Notre-Dame des Douleurs een mis voor het verjaardagsfeest zal hebben opgedragen.
 
Deze reis van paus Benedictus XVI is zijn eerste bezoek aan Frankrijk en zijn 10e buitenlandse reis.    
 
Voor meer informatie: Religieus toerisme in Frankrijk


Site: www.la-croix.com