Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cyclothon 2015Spectaculaire wielerwedstrijd om het hele eiland. Fietsfanaten opgelet! Een spectaculaire eilandbelevenis voor professionele- en hobbyfietsers: voor het vierde jaar op rij vindt van 23 tot 26 juni de sensationele wielerwedstrijd plaats, WOW Cyclothon. Deelnemers fietsen in drie dagen een parcours van 1.332 kilometer die om heel IJsland heen gaat.

Het sportevenement is opgericht en gesponsord door de CEO van WOW air, Skúli Mogensen. WOW air is de enige low-cost airline van IJsland en vliegt vanaf 1 juni naar Amsterdam. De organisatoren hadden geen betere timing voor dit evenement kunnen kiezen, de drie dagen lange wedstrijd vindt namelijk plaats tijdens de legendarische midzomernacht tijd. In deze periode is het 24 uur licht op IJsland en kunnen alle deelnemers van de WOW Cyclothon van dit natuurwonder genieten.

Intensieve competitie

In de afgelopen jaren volbrachten de beste teams de race in ruim 40 uur. Ook in 2015 gaat er weer een groot aantal teams van alle leeftijden van start. De teams bestaan, afhankelijk van de categorie, uit vier tot tien personen. De competitie werkt volgens het principe dat ten alle tijden minstens één fietser van een team deelneemt aan de race.  Er is ook de mogelijkheid om aan de Cyclothon als solist te starten.

Spectaculaire route

De legendarische race begint en eindigt in de hoofdstad Reykjavik- de route leidt de fietsers met de klok mee langs de snelweg rond het hele eiland. Bij een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur is de route af te leggen in ongeveer 48 uur. De organisatoren hebben 72 uur als maximale duur van het parcours vastgesteld. De gehele race krijgt veel aandacht in IJsland en wordt onder andere begeleid door een televisieploeg.

Fietsen voor het goede doel

WOW Cyclothon is een liefdadigheidsevenement en de opbrengst gaat naar het National University Hospital of Iceland. Vorig jaar werd er in totaal maarliefst €102.347 ingezameld. Daarbij beloont WOW air, als sponsor van het evenement, het winnende team met gratis vliegtickets!

Enthousiast geworden? Inschrijven voor deze te gekke WOW Cyclothon kan nog maar iets minder dan één week! Op dinsdag 5 mei sluit de registratie voor dit event. Je vliegt al vanaf €109,00 naar Reykjavik met WOW air! Voor meer informatie, foto’s en video’s van de race, ga naar www.wowcyclothon.com

 
Over WOW air

WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar twintig bestemmingen binnen Europa en de Verenigde Staten. Vanaf 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, vier keer per week naar de luchthaven Schiphol. Momenteel werken er 200 mensen en bestaat de vloot uit twee Airbus A321’s, drie Airbus A320’s en één nieuwe Airbus A319-100. De paarse airline is ontzettend punctueel, met 92% op tijd arriverende vluchten in 2014. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De vliegmaatschappij groeit snel in het aantal vliegtuigen en passagiers die zij vervoeren. Vorig jaren vlogen 90.000 reizigers met WOW air. Dit jaar verwachten ze meer dan 450.000 en volgend jaar is de schatting ongeveer 800.000. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden. Zie voor meer informatie en boekingen www.wowair.nl