Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

60% van hotelgasten wil iets tegen stress doen.  Voor 60 procent van hotelgasten is het behandelen of voorkomen van stress een van de belangrijkste reden om een weekend/midweek in een kuurhotel te boeken.  Dit blijkt uit een onderzoek van het in München gevestigde  "Institut fur Freizeitwirtschaft" (IFF) over de toekomst van het gezondheidstoerisme van Duitsers tot 2020.

"Hoewel de resultaten betrekking hebben op Duitsers, ben ik van mening dat dit ook in hoge mate geldt voor gasten uit Nederland en België," aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels-Deutschland " het samenwerkingsverband van luxe 4- en 5-sterren kuurhotels  in Duitsland. "Stress stopt niet bij onze grens. In de rijke Westerse landen zijn zwaarlijvigheid en stress hard op weg dé moderne welvaartsziekten te worden." Binnen de W-H-D keten bieden verschillende hotels nu speciale anti-stress arrangementen van 3 tot 7 dagen. Nadere info op www.w-h-d.de. Een brochure van de Wellness-Hotels-Deutschland keten kan aangevraagd worden via of via de website.
 

Ongezonde stress

Er is "positieve" stress " denk aan bijvoorbeeld parachutespringen maar ook "negatieve" stress. Denk aan factoren als werkdruk, Langdurige stress kan leiden tot veel psychische of fysieke klachten waaronder slapeloosheid, vermoeidheid, spierpijn, hart- en vaatziekten. In het ergste geval kan dit uitmonden in overspannenheid of burn-out.

"Belangrijk is dat men leert men de verschijnselen herkent en leert hoe men deze tijdig kan voorkomen. Het komt mede neer op een juiste balans tussen inspanning en ontspanning," aldus Altewischer.


 Anti-stress arrangementen

Een natuurlijke omgeving is noodzakelijk voor een anti-stress behandeling. Alle

W-H-D hotels liggen in de natuur, in bosrijke gebieden, aan meren of langs de kust. Een uitgelezen omgeving om tot rust te komen. Altewischer: "Let wel, ontspannen betekent zeker niet niets doen. Enige fysieke inspanning " gebaseerd op de persoonlijke voorkeur van de gast " is een wezenlijk onderdeel van de behandeling."

Het Bornmühle hotel in Gross Nemerow " tussen de Oostzee en Berlijn, heeft een 3-daagse Stress-Seminar arrangement voor vanaf €380 pp. Midden in de bergen tussen Bregenz en Innsbruck ligt in Zuid-Duitsland het Alpines Wellness hotel Hubertus, er zijn Manager arrangementen voor 5 dagen vanaf €825 pp. In het nabij gelegen hotel Concordia in Oberstaufen zijn er arrangementen vanaf € 976,50 voor 7 nachten. In de deelstaat Rijnland-Palts in de plaats Bad Soberheim ligt het Menschels Vitalresort hotel met stress managemetn arrangementen vanaf €745 voor 5 dagen.

Het schitterende Grand Spa Resort A-Rosa hotel in Kitzbühel heeft al maatwerk aanbiedingen vanaf €199 voor 2 dagen. Het Vital- & Wellnesshotel Zum Kurfürsten onder Koblenz biedt een behandeling aan geheel gebaseerd op de traditionele Chinese medicijnenleer: 5 dagen vanaf € 528. Het nabij Düsseldorf gelegen Landhotel Jammertal biedt een Anti-Stress Coaching individueel programma aan voor 7 dagen met een vanaf prijs van € 880 pp.
 

Wellness-Hotels-Deutschland

De keten is eind 1997 opgericht. De aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, rustig gelegen in het bos of bij een meer of zee. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. De overkoepelende Duitse hotelbrancheorganisatie DEHOGA " vergelijkbaar met Koninklijk Horeca Nederland " en de International Hotel Association Deutschland (IHA) hanteren nu ook landelijk de kwaliteitsnormen van W-H-D als officiële criteria voor een kuurhotel. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TüV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.

Nadere info op www.w-h-d.de