Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

België is toeristisch veelzijdig, gemoedelijk, dichtbij en geliefd bij de Nederlanders. Dat komt ook duidelijk tot uiting tijdens de Vakantiebeurs 2010, van 13 tot en met 17 januari. De bezoekers van de Belgische presentatie in hal 11 van Jaarbeurs Utrecht worden hartelijk verwelkomd door de deskundige Waalse en Vlaamse exposanten, waaronder Walter Vanstraelen die het bezoek aan België al vijfentwintig jaar promoot.
De markante en vriendelijke Vanstraelen, die na de beurs met pensioen gaat, kon aan het begin van zijn loopbaan nog optreden als ‘mister België’, maar de laatste jaren is sprake van een opsplitsing van het Belgisch Verkeersbureau in een Vlaams bureau in Den Haag en een Waals-Brussels bureau in Haarlem.
In de afgelopen kwart eeuw zag Walter Vanstraelen het aantal overnachtingen van Nederlanders in België groeien van vijf naar tien miljoen. De verdeling tussen Vlaanderen en Wallonië-Brussel viel aanvankelijk nog sterk uit in het voordeel van de Vlamingen die 65 procent van alle overnachtingen boekten. Nu is dat gelijk.
  
Bourgondische keuken
Vanstraelen zag niet alleen het aantal bezoekers aan zijn land groeien. Hij bevorderde ook de spreiding van dit bezoek over het hele jaar en zag een verandering bij de Nederlandse gast, die tegenwoordig niet meer louter kampeert aan de oevers van Ardense riviertjes maar ook zijn intrek neemt in comfortabele hotelletjes en geniet van de Bourgondische Belgische keuken. Aan de wegeninfrastructuur moet nog wel het nodige worden gedaan, meent hij. Evenals aan de ontvangst in de Nederlandse taal in Wallonië en Brussel, de regio die hij nu nog vertegenwoordigt.

Franstalig België
Het Franstalige België blijft een belangrijke vakantiebestemming voor de ‘Ollanders’, vooral gebaseerd op een kort verblijf tussen de 3 en 7 dagen. Favoriet zijn de natuur in de Ardennen, het Bourgondische leven, de gezellige hotelletjes, vakantiewoningen, activiteiten op de fiets, de mountainbike in het bijzonder, het kajakken en de overlevingstochten. De liefhebbers kunnen in Wallonië heerlijk wandelen dankzij veel uitgezette routes langs weelderige velden, door de bossen en de mooie dorpjes, langs abdijen, kasteeltjes, grotten, musea, rommelmarkten en natuurparken.

Vijftigplussers
Interessant zijn de midweek hotelarrangementen voor vijftigplussers, ook in het voor- en naseizoen. Vaak wordt de derde nacht gratis aangeboden. In Brussel liggen die verhoudingen juist andersom. Daar zijn de hotels in het weekeinde, als de burelen van zakenlieden en Europese ambtenaren gesloten zijn, vaak stukken goedkoper dan doordeweeks.

Stripverhaal
In deze stad is in 2010 het stripverhaal promotioneel thema voor het toerisme. De liefhebbers van Kuifje, Smurfen, Guus Flater en Lucky Luke krijgen in Wallonië en Brussel volop de gelegenheid in musea en tijdens evenementen opnieuw kennis te maken met hun geliefde helden. Ook is Brussel het centrum voor het Internationale Jaar voor de biodiversiteit en beijvert het stadsbestuur zich voor de aanleg voor nog veel meer groenvoorzieningen. Uit Vlaanderen en Wallonië afkomstige lokale vakantie experts staan de bezoekers van de Vakantiebeurs graag te woord en onthullen tot dusverre geheime tips, als garantie voor een heerlijk kort of lang verblijf in hun prachtige land.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2010 zijn van woensdag 13 januari t/m zondag 17 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 15 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, met aanzienlijke korting van 5 euro en kans op een vijfdaagse kastelenreis in Portugal zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl.