Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Uitzicht Weser eserbergland Tourismus kleinDe beste langeafstandswandelroutes van Duitsland, de Top Trails of Germany, hebben op 23 juni officieel de 16e wandelroute als lid opgenomen: de Weserbergland-Weg. ‘Wij zijn vereerd, want wij zien het als een eretitel om in deze “eredivisie” van wandelroutes te zijn opgenomen’, zegt Petra Wegener van Weserbergland Tourismus e.V.


De Weserbergland-Weg loopt over een afstand van 225 km door het oosten van Nedersaksen, van Hann. Münden tot Porta Westfalica, langs romantische burchten en kastelen, oude stadjes, vlaktes met intact hoogveen en dwars door het ‘Bos van 2013’, de Solling. Verschillende trajecten van de wandelroute liggen direct aan de rivier de Weser en bieden prachtige uitzichten over de regio.

Christa Fredlmeier, de manager van Top Trails, is ook blij met het nieuwe lid: ‘Met de Weserbergland-Weg hebben we er een nieuwe wandelroute bij gekregen, die perfect bij ons past en aan de strenge criteria van een Top Trail voldoet.’ Alle routes moeten bijvoorbeeld zijn gecertificeerd als ‘Premiumwanderweg’ door het ‘Deutsche Wanderinstitut’ of als ‘Qualitätswanderweg’ door ‘Wanderbares Deutschland’ en minstens 90 km lang zijn.

Meer informatie over de nieuwe route: www.weserberglandweg.de. Op www.toptrails.nl staan alle gegevens over de overige 15 wandelroutes.

Achtergrondinformatie
Top Trails of Germany is een samenwerkingsverband van 16 prachtige langeafstandswandelroutes van Duitsland, die sinds 2005 gezamenlijk promotie maken. Deze wandelroutes zijn gecertificeerd als 'Premiumwanderweg' door het 'Deutsche Wanderinstitut' of als 'Qualitätswanderweg' door 'Wanderbares Deutschland'. Dit biedt een garantie voor wandelen op perfect gemarkeerde routes door de mooiste landschappen van Duitsland. Langs de routes liggen hotels en pensions die alles bieden wat een wandelaar belangrijk vindt: van een vroeg ontbijt tot bagagevervoer. De volgende langeafstandswandelpaden zijn bij Top Trails aangesloten: Albsteig, Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Steig, Heidschnuckenweg, Hermannshöhen, Der Hochrhöner, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Rheinsteig, Rothaarsteig, Saar-Hunsrück-Steig, Schluchtensteig, Weserbergland-Weg, Westerwald-Steig, Westweg.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com