Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ontdekken, beleven en genieten in de herfstvakantie. Bruisende steden met architectonische highlights, winkelparadijsen en een spannend nachtleven. Betoverende vakwerkplaatsjes en traditionele wijndorpjes met gezellige feesten en hun traditionele specialiteiten. Fascinerende landschappen liggen ingebed in een schilderachtige natuur.

Koningskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau

De beide wereldberoemde koningskastelen rijzen op voor het fantastische panorama van de Alpen. Kasteel Neuschwanstein, het sprookjeskasteel van koning Ludwig II is het meestbezochte bouwwerk van Duitsland en werd gebouwd naar het voorbeeld van de middeleeuwse Duitse ridderburchten.
 

Romantische route

Burchten, kastelen en middeleeuwse steden zomen de weg van een van de populairste vakantieroutes van Duitsland. 350 kilometer vakantieroute met veel landschappelijke, culturele en culinaire hoogtepunten.
 

UNESCO-wereldcultuurgoed Bamberg

Duizend jaar bouwkunst in de Frankische keizer- en bisschopsstad hebben sporen van onschatbare waarde achtergelaten. Middeleeuwse kerken worden afgewisseld door barokke herenhuizen en monumentale gebouwen. De rijke geschiedenis ligt als een sluier over de stad.
 

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor bij nacht � DZT, D. Scherf
Als in geen andere stad is het herkenningsteken van Berlijn het toneel van de Duitse geschiedenis. Hier vierden in 1989 bij de val van de muur duizenden Oost- en Westduiters de opening van de grens en de hereniging van Duitsland. Het Brandenburger Tor heeft een magische aantrekkingskracht voor elke Berlijnbezoeker - zowel de Duitsers zelf als de toeristen.
 

Rijksdag

Koepel van de Rijksdag, Copyright Lehnartz
Zetel van de Duitse Bondsdag en publieksmagneet. Het gebouw van de Rijksdag met zijn begaanbare glazen koepel, gebouwd door toparchitect Sir Norman Foster, is het symbool van de nieuwe hoofdstad Berlijn.
 

Frauenkirche

Dresden, Frauenkirche � DZT, Kiedrowski
Ze is het herkenningsteken van Dresden en een van de grootste meesterwerken van de barok. Met haar verwoesting en de wederopbouw symboliseert de Frauenkirche als geen ander gebouw de geschiedenis van Dresden.
 

Wartburg

De imposante burcht torent hoog boven de stad op een smalle, steile rots. Als een van de bekendste en populairste burchten is hij nauw verbonden met de hervorming - Martin Luther vertaalde hier het Nieuwe Testament.
 

De dom van Keulen

De dom van Keulen, Copyright Cowin
Een meesterwerk van gotische architectuur en een van de meest fantastische kerkgebouwen van de christenheid. Door zijn gigantische afmetingen en de unieke kwaliteit van het werk werd de dom een kristallisatiepunt van de gotiek.
 

Burcht Eltz

De sprookjesburcht met zijn talloze hoge torens en in elkaar geschoven gevels, erkers, daken en torens torent hoog boven op een rots in het Eltzdal. Als een van de mooiste in Duitsland is de burcht meer dan 500 jaar geleden ontstaan en nog nooit verwoest.
 

Potsdamer Platz

Koepeldak van het Sony Center, Copyright Kiedrowski
Het nieuwe centrum van Berlijn, de Potsdamer Platz, is levendig en kleurrijk. In een grandioze moderne architectuur is een unieke mengeling van restaurants, winkelarcaden, theaters en bioscopen ondergebracht. Spectaculair is het Sony-Center met zijn luchtdoorlatende tentdak dat "s avonds op fascinerende wijze wordt verlicht.
 

Luchthavens in Duitsland

Eilanden van Duitsland


Staten / Provincies in Duitsland


Regio"s in Duitsland


Steden in Duitsland

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

q

r

s

t

u

v

w

x

z