kamperenNieuwe bestemmingen ontdekken, genieten van lekker eten, de zon én... van het afwisselende landschap. Elk jaar trekken honderdduizenden kampeerders erop uit met tent, vouwwagen, caravan of camper. Campingliefhebbers zijn een reislustig volkje, zo blijkt uit onderzoek van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: op jaarbasis rijden kampeerders maar liefst 44% meer kilometers dan de gemiddelde Nederlander.

Kampeerders zitten voor kampeervakanties 4.283 kilometer achter het stuur. Daarmee verbruiken ze al een kwart van hun jaarkilometrage van de auto. 18% van de kampeerders rijdt zelfs tussen de 5.000 en 10.000 kilometer tijdens hun vakantie. Niet zo heel verrassend dus, dat van alle kampeerders maar liefst 88% de trekauto-capaciteiten en vakantiemogelijkheden de doorslag laat geven bij de aanschaf van hun volgende auto.

Nieuwe bouwwijzen en -materialen
Door milieu- en belastingtechnische maatregelen worden auto's steeds lichter in gewicht en motorisering. De recreatiebranche speelt daar op in, met nieuwe bouwwijzen (lijmen in plaats van schroeven) en lichtere bouwmaterialen voor in- en exterieur, zodat caravans en campers tientallen kilo's lichter worden. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er ontwikkelingen, waardoor fabrikanten al tot 12 jaar garantie op waterdichtheid kunnen geven.

Die ontwikkelingen - en tal van andere primeurs - zijn te zien op de 51ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Van 7 tot en met 11 oktober verwelkomt de Jaarbeurs in Utrecht opnieuw tienduizenden kampeerliefhebbers die zich komen informeren over nieuwe caravans, vouwwagens, tenttrailers, voortenten en kampeerauto’s en accessoires voor modeljaar 2016. Het kampeer-event staat verder bol van de inspirerende activiteiten. Van de SelfieRoute tot het informatieve KampeerTheater (workshops), en van het BuscamperPlein tot de AppSquare met handige downloads voor de slimme vakantievierder. Het thema van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is 'La Douce France', met marktjes en hapjes in Franse sferen. Bijzonder is ook de Pont des Arts uit Parijs, die speciaal voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is nagebouwd. In Parijs is het vanaf dit jaar verboden, maar in de Jaarbeurs in Utrecht kunnen kampeerders hun partner de eeuwige (kampeer-)liefde verklaren met de unieke hangslotjesactie.

Ga voor meer informatie over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, activiteiten en deelnemers naar www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.