Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van zaterdag 4 tot zondag 5 oktober, van 19 uur tot 7 uur vindt in Parijs voor het 7e jaar de Nuit Blanche plaats. De stad wordt namelijk geheel omgetoverd in een wereld vol fantasie. Dit jaar worden de Parijse gevels ware beeldschermen. De Parisiennes en Parisiens, de passanten en de bezoekers worden nachtraven, acteurs, toeschouwers en filmoperatoren die beelden afdraaien.

 Nuit Blanche is een gratis evenement dat zich richt tot een breed publiek. U waant zich in een droomwereld. Nachtelijke bezoekers en toeschouwers zien een heel ander Parijs, met een sprookjesachtige sfeer die tot stand komt dankzij de inzet van kunstenaars en ontwerpers uit verschillende disciplines.

Dit jaar staan de treinstations van Parijs de knooppunten van de Nuit Blanche. Kunstenaars zoals de Amerikaan Tony Oursler (Gare du Nord), de Fransman Pierrick Sorin (Gare de l"Est) of de Indiër Shaad Ali (Gare de Lyon) zorgen voor pure magie in de stationshal, op de gevels en langs de perrons, waarbij ze iedereen uitnodigen om een blik te werpen op ons dagelijkse stadsleven.

Naast de stations staan ook de meer traditionele gebouwen zoals kerken en monumenten in het teken van de Nuit Blanche. Ook hier wordt gebruik gemaakt van kunst, lichtprojecties, poëtische en muzikale bijdagen. De creaties die gerealiseerd worden door internationale kunstenaars zijn uitdrukkingen van  vrijheid, humor, mijmeringen of spot.

Shaad Ali - Gare de Lyon

Shaad Ali biedt het publiek aan om achter de coulissen kennis te maken met het universum van Bollywood. De hele nacht kunnen bezoekers in het treinstation de opname bijwonen van een originele filmscëne met dans en zang. Kostuums, make-up, zangers en dansers komen in de schijnwerpers te staan onder het oog van de camera"s en het publiek

Jeremy Blake- Eglise Saint-Paul

Hier kunt u het project "Station to Station" bewonderen, het bestaat uit 5 plasma schermen die opeenvolgende abstracte audio beelden laten zien. Het is een werk dat geïnspireerd is door het openbare vervoer in de stad.

Gu Dexin- Eglise Saint-Sulpice

Deze Chinese kunstenaar toont een spiritueel project dat door het licht van de omringende muren gereflecteerd wordt in het midden van de kerk en door de differentiatie van het licht ontstaat er een glimmend licht.

 

Tony Oersler- Gare du Nord

De Amerikaanse kunstenaar toont op de gevel van het station een film die is gerealiseerd met de medewerking van 40 leerlingen van de middelbare school Grange aux Belles, tevens worden er verrassende composities getoond op de platvormen. Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Constance de Jong en Tony Conrad.

Patti Smith- Eglise Saint Germain-des-Prés

Binnen in de kerk kunt u een muziek optreden beluisteren met teksten van Saint Francois van Assissi, begeleid door haar dochter  op de piano en door haar zoon op de gitaar. Dit concert kunt u de hele nacht beluisteren, met tussendoor een paar pauzes.

Pierrick Sorin- Gare de l"Est

In dit station bent u zelf deelnemer van de show. Beelden van schetsen worden op een groot videoscherm op de gevel van het Hotel Terminus getoond worden. Door de woorden "You are all my friends" wordt u deelnemer van dit project waarbij kunstmatige vriendschap, reizen en vakantie centraal staan.

De Nuit Blanche zijn vanaf het eerste jaar 2002, een groot succes en hebben ook andere steden geïnspireerd om een Nuit Blanche of iets soortgelijks te organiseren: Madrid, Miami, Montréal, Boekarest, Tokyo. Of iets soortgelijks: Brussel, Riga en Rome.