Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Palais des Beaux Arts te Lille (www.mairie-lille.fr) is het tweede museum voor Schone Kunsten van Frankrijk na het Louvre. De volgende categorieën zijn er te zien: reliëfplannen, Franse beeldhouwkunst, Middeleeuwen en Renaissance€¦

Musée de Roubaix
Daarnaast is het Musée de Roubaix een aanrader. Dit museum, ondergebracht in een prachtig gebouw in Art deco-stijl, het voormalige gemeentelijke zwembad, is op zichzelf al een heus kunstwerk. De collectie Schone Kunsten is uitsluitend gewijd aan de 19de en 20e eeuw en is chronologisch en thematisch opgesteld.
www.roubaixtourisme.com

L.A.A.C.
Bezoek LAAC (Lieu d"Art et d"Action Contemporaine) te Duinkerken. Dit museum is gelegen in een beeldentuin, dicht bij het strand en de haven. Het gebouw is sprankelend en fris, net zoals de popjaren en daagt de hemel uit met zijn bijzondere architectuur en witte muren. Het museum bezit kunst uit de jaren "60 en "70 waaronder Valise-Expansion (1970) van César, Car Crash (1963) van Andy Warhol, Circus van Karel Appel of Sans Tire (1979) van Joan Mitchell.
www.ot-dunkerque.fr

Maison Jules Verne
Jules Verne, inmiddels de meest vertaalde schrijver van de wereld, leefde van 1882 tot 1900 in Amiens. Om deze markante persoon te eren, is zijn woonhuis in 2005 omgebouwd tot een museum waar men de schrijver beter kan leren "kennen". Je proeft de sfeer van weleer!

 Het gebouw bestaat uit vier etages: de begane grond is de eetkamer en salon van Jules Verne. Via een wenteltrap kom je terecht in het pand van Vernes uitgever, de heer Hetzel. Op de tweede etage sta je ineens in de Nautilus, de boot uit 20.000 mijlen onder zee. Daarna bezoek je zijn schrijverskamer en ga je door naar de zolder, die donker, rommelig en mysterieus is. Maquettes van de albatros en Nautilus hangen aan het plafond.
www.cijv.fr/01maison.html
www.jules-verne.net