Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Toen Van Gogh in Parijs aankwam, was het schilderwerk van Monticelli één van zijn eerste kunstontdekkingen. De werken van de Grootmeester van de Provençaalse school waren inderdaad doorslaggevend voor Van Gogh om in de Provence te verblijven..................
en er op zoek te gaan naar de middagzon die Monticelli  "in vol oranjegeel en saffraangeel" schildert, volgens Van Gogh zelf. Gedurende zijn hele briefwisseling onthult Van Gogh zich als de beste criticus van Monticelli"s kunst waarvan hij de originaliteit van de visie begrijpt.

De tentoonstelling (16 september 2008 t/m 11 januari 2009) toont in samenloop de onderwerpen die ze beiden behandelden om hun visie op de schilderkunst, hun gemeenschappelijke interesse voor de materie en de voorrang van sensatie en emotie op het motief te benadrukken.

Op deze manier is het misschien gemakkelijker te begrijpen waarom Monticelli voor Van Gogh de vertegenwoordiger was van de Avant-Garde, zo sterk zelfs dat hij zijn broer Theo er toe aanzette verschillende van zijn werken te kopen.

Het bezoeken van de tentoonstelling is voor groepen ook "s avonds mogelijk.

Centre de la Vielle Charité
2 rue de la Charité - 13002 Marseille
dinsdag tot zondag van 9.00 tot 19.00 uur
Prijs: 8 euro
Meer informatie: www.marseille-tourisme.com