Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Picassomuseum is weer open en houdt in 2009 een uitzonderlijke expositie. De verbouwing van het Picassomuseum en de heropening op 20 juli vormen de hoogtepunten van het jaar 2008 in de stad Antibes - Juan-les-Pins. Er wordt verwachtingsvol uitgekeken naar de expositie die in het voorjaar van 2009 gehouden wordt...........
De tijd van de hernieuwing: 1945-1949", met 150 werken van de kunstenaar tijdens zijn Antibesperiode.

Picassomuseum

Het Picassomuseum van Antibes was het eerste aan deze kunstenaar gewijde museum dat hijzelf, bij leven en welzijn, nog heeft kunnen aanschouwen. Het heeft een buitengewone verzameling van werken die hij in Antibes verwezenlijkt heeft (245 werken, 80 keramieken).


Heropening 20 juli 2008

Het is een nieuw museum dat na twee jaar intensieve verbouwing voor het publiek opengesteld wordt. Deze vernieuwing blijkt een waar succes en is beduidend drempelverlagend.

Expositie voorjaar 2009

De buitengewone expositie die in het voorjaar van 2009 gegeven wordt, draagt de naam "De tijd van de hernieuwing: 1945-1949". Het is de eerste van een reeks tijdelijke exposities die het museum in petto heeft. Deze expositie bestaat uit 150 werken van de kunstenaar. De werken die hij gemaakt heeft tijdens zijn verblijf in de herfst van 1946 in kasteel Grimaldi worden geconfronteerd met de werken die vlak voor en vlak na deze periode gemaakt zijn.

Meer informatie: www.antibes-juanlespins.com/eng/culture/musees/picasso/actualite