Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV brengt speciale jongeren brochure uit. Zeg Düsseldorf en veel Nederlanders denken direct aan kerstmarkten en busreizen voor ouderen. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen wil dat stereotiepe beeld bijstellen.

‘Met name jongeren hebben nog de indruk dat Düsseldorf alleen voor 50 plussers een leuke bestemming is. Om het tegendeel te bewijzen hebben wij voor speciaal voor hen de gids ‘Young in DUS’ uitgebracht,’ aldus VVV Düsseldorf directrice Eva-Maria Illigen-Günther. De gids bundelt een schat aan informatie over betaalbaar overnachten en bezienswaardigheden en geeft per wijk een overzicht van bars en kroegen, trendy winkels en het nachtleven. Ook zijn er aparte hoofdstukjes over markten en Chilling Out tips. Jonge inwoners van Düsseldorf – de stad telt er zo’n 55.000 – hebben een bijdrage geleverd aan de samenstelling van de suggesties. De Engelstalige brochure wordt kosteloos toegestuurd door Düsseldorf Marketing & Tourismus. Vraag een exemplaar aan of download de brochure via de website www.duesseldorf-tourismus.de – klik op de button ‘Brochures’. Düsseldorf is aanwezig op de Vakantiebeurs van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari – hal 9, standnummer 9.A.010.

Benenwagen of fiets
Zoals Amsterdam meer biedt dan een grachtenrondvaart, zo biedt Düsseldorf meer dan de Kö – afkorting voor de Konigsallee, de beroemde chique winkelstraat in het centrum. De stad is compact genoeg om wandelend of per fiets te ontdekken. Overal in de stad vind je City Bike stations waar je voor 5 euro 24 uur lang een fiets kunt huren. Minder actief kan ook; neem de tram of de HopOn HopOff bus. Een van de aanbevolen rondwandelingen is de ‘Walk of Fame’ waar je in de voetstappen treed van bekende persoonlijkheden.

Langste bar ter wereld
Dat is niet letterlijk bedoeld maar wordt in figuratieve zin gebruikt om de ruim 260 bars aan te duiden die het oude centrum rijk is. En ben je in dit stadsdeel op zoek naar laat nachtvertier, ga swingen in bijvoorbeeld Llustwandell, Pretty Vacant, People, Nachtresidenz, Salon des Amateurs of Papagayo. Maak niet de fout om alleen in het centrum rond te hangen: Düsseldorf heeft enkele zeer upcoming trendy wijken waaronder Bilk & Medienhafen, Flingeren, Derendorf & Pempelfort en Oberkassel.

Hippe adressen
Per wijk worden de hipste adressen beschreven. Alle locaties worden op plattegrondjes aangegeven. Zo zijn in Bilk en Medienhafen café-bar Seifenhorst, de kekke winkel Le Freak & Chic en club Rudas Studios aanraders en tips in de wijk Flingern zijn een biertje drinken in Erbse, shoppen voor aparte kleding in Kleidsam en stappen in Die Trinkhalle. In de wijken Derendorf & Pempelfort is het goed toeven in Cafe Botschaft Mitte, aparte kleding vinden in ‘null:zwo:elf:world’ en uit je dak gaan in Les Halles.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com