Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe ‘We love music’ stadstoer. Pasen markeert traditioneel de aftrap van het popfestivalseizoen in Nederland. Paaspop, Pinkpop, Lowlands, Parkpop en het Zwarte Cross Festival zijn inmiddels klinkende namen in de Nederlandse programmering.

Maar net over de grens vindt jaarlijks ook een muziekfestival plaats dat zich langzaam maar zeker een plek verovert in het internationale popfestivalcircuit: het Open Source Festival in Düsseldorf. Bands waaronder Beirut, WhoMadeWho, Mouse On Mars, Brandt Brauer Frick, Stabil Elite, Breton en Yula treden op en verschillende DJ’s laten het publiek behoorlijk uit hun dak gaan. Het Open Source Festival vindt voor de 7e maal plaats op zaterdag 30 juni. Locatie is het terrein van een renbaan in de Grafenberger Wald in Düsseldorf waar drie podia worden opgebouwd. Vindt het openluchtconcert plaats van 14.00 tot 22.00 uur, daarna verplaats het zich voor nachtbrakers tot 05.00 uur naar de populaire ‘Stahlwerk’ club aan de Ronsdorfer Strasse. Dagkaarten voor het festival kosten 28 euro, indien men ook naar Stahlwerk wil kost een Dag & Nacht ticket 36 euro per persoon. Nadere info en tickets op de Engelstalige site www.open-source-festival.de.

De door Zach Condon opgerichte band Beirut is een van de trekkers op het festival. In de line up voorts namen als Harmonious Thelonious, Jacek Sienkiewicz, SLG, Oliver Hacke, Philipp Otterbach en DJ Motyl.  

De VVV van Düsseldorf heeft een hotelarrangement exclusief Open Source Festival ticket vanaf 49 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer, te reserveren via www.duesseldorf-tourismus.de. Daarnaast zijn er in de stad verschillende hostels en backpacker accommodaties en buiten de stad camping Zweckverband Unterbacher See. Er zijn gratis shuttle bussen tussen de renbaan en het centrum en vice versa. Voor diegenen die een Dag & Nacht ticket hebben is er gratis busvervoer van de renbaan naar Stahlwerk.

Muziekliefhebbers die Düsseldorf tijdens een weekendje bezoeken kunnen nu een speciale muziektour langs muzikale hoogtepunten van de stad boeken. Iedere eerste zaterdag van de maand  start om 15.00 uur een 1 uur durende rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids. Een groep kan de toer iedere dag van de week boeken. Een bloemlezing aan onderwerpen passeert de revue, waaronder klassieke muziek tot Kraftwerk, van Unique Records tot het Open Source Festival, het mekka van de Duitse punk  de Stone am Ratinger Hof club tot en met het operahuis en het voormalige planetarium en nu tot concerthal getransformeerde Tonhalle. Te boeken via de site van VVV Düsseldorf.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com