Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In haar streven om een van de toonaangevende kunststeden van Duitsland te blijven, organiseert Düsseldorf met regelmaat  tentoonstellingen van internationale allure.

Sluit medio augustus de tentoonstelling ‘El Greco en de Moderne Kunst’ in het Museum Kunstpalast haar deuren, kunstliefhebbers hoeven niet lang te wachten op een volgende hoogtepunt in de kunstagenda van deze stad in Noordrijn-Westfalen. In het najaar opent in het museum K21 Ständehaus  (Kunstsammlung Nordrhein- Westfalen) een Paul Klee (1879-1940) tentoonstelling. Voor het eerst zal het complete oeuvre van 100 werken in bezit van het museum tentoongesteld worden. ‘100 x Paul Klee – History of Paintings’ wordt georganiseerd van  29 september 2012 tot 10 februari 2013.  Nadere informatie over de tentoonstelling op www.kunstsammlung.de, over Düsseldorf en een Paul Klee arrangement op www.duesseldorf-tourismus.de.

Deze presentatie zal een helder inzicht geven in het indrukwekkende oeuvre van de kunstenaar. Het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen heeft de grootste Klee verzameling van alle musea in Duitsland. In 1960 kocht de deelstaat maar liefst 88 werken van Klee en dat aantal groeide uit naar het huidige 100. Tentoongesteld worden onder meer Schwarzer Fürst, Kamel in rhytmischer Baumlandlandschaft, Polyphone Strömungen, Kleinode en omphalo-centrischer Vortrag.  Klee groeide op in Zwitserland maar had de Duitse nationaliteit. In het begin van de jaren 1930 doceerde hij aan de kunstacademie van Düsseldorf maar vertrok daar in 1933 met de opkomst van het nationaalsocialisme naar Bern.

De collectie weerspiegelt alle schilderstijlen en perioden van Klee. Van zijn tekeningen rond de eeuwwisseling, het toegenomen kleurgebruik in zijn werk na zijn reis naar Tunis in 1914, en de vele vormen van abstracte en figuratieve kunst in zijn latere periode. De schilderijen, tekeningen, aquarellen en andere onconventionele schildertechnieken geven een prachtig overzicht van zijn onuitputtelijke creativiteit.

Via VVV Düsseldorf kan een arrangement geboekt worden inclusief een overnachting, ontbijt, toegang tot de tentoonstelling en de Düsseldorf Welcome Card. Prijzen variëren afhankelijk  van keuze hotel tussen 59 euro en 99 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Leuke tip – iedere eerste woensdag van de maand is toegang tot de K20 en K21 musea gratis tussen 18.00 en 22.00 uur. Houders van de Düsseldorf Welcome Card krijgen gratis toegang of korting op toegangsprijzen voor een groot aantal musea.

Conservator van de tentoonstelling is Anette Kruszynski. Er verschijnt een 200 pagina’s tellende catalogus.
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com