Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Najaar tentoonstellingen Amerikaanse kunstenaar ‘Alexander Calder-Avantgarde in Motion’ en fotografe Candida Höfer.

De ambitie om een van de toonaangevende kunststeden in Duitsland te worden maakt Düsseldorf dit najaar weer waar met twee grote tentoonstellingen en de 23ste editie van het kunst- en theaterfestival ’düsseldorf festival!’. In het K20 museum wordt van 9 september tot en met 12 januari 2014 een tentoonstelling samengesteld van  de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder die gezien wordt als de grondlegger van de kinetische kunst en uitvinder van de mobielen en stabielen. In het Kunstpalast museum opent van 14 september tot en met 9 februari 2014 een tentoonstelling met zo’n 66 foto’s van de Duitse fotografe Candida Höfer. Ruim 500 kunstenaars uit de hele wereld verzorgen zo’n 60 optredens in het centrum van Düsseldorf tijdens het jaarlijkse ‘düsseldorf festival!’ - een podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst, circus en muziek - dit jaar van 18 september – 6 oktober.  

Alexander Calder
Met meer dan 70 werken van  de Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder (1898-1976)  biedt de tentoonstelling een zeldzame kans om veel van zijn topwerken in volle glorie te ervaren. Hij vergaarde internationale roem met kleurige, abstracte kunstwerken die hij met behulp van luchtstromen in beweging kon zetten. Behalve deze speelse ‘mobiles’ maakte Calder ook monumentale sculpturen met zware, rigide vormen die collega beeldhouwer Jean Arp ‘stabiles’ noemde. Nadere informatie op www.kunstsammlung.de  

Candida Höfer
De Duitse fotografe Candida Höfer begon als commercieel fotograaf maar vanaf het einde van de jaren zeventig gaat ze interieurs in kleur fotograferen.  Ruimtes in publieke gebouwen zoals bibliotheken, archieven, concertzalen, cafés, sporthallen, musea, foyers  en altijd zonder mensen. Höfer is een fotografe uit de Düsseldorfer Schule waar ze de kneepjes van het vak leerde bij het fotografenpaar Bernd en Hilla Becher. De tentoonstelling toont een retrospectief van haar foto’s die zij over een tijdspanne van 40 jaar in Düsseldorf schoot. Hieronder beelden van het interieur van het Dreischeibenhaus, het Benrather Schloss, van het Operahuis, het Kunst Palast museum en het Julia Stoschek Collection museum. Eveneens te zien verschillende foto’s over haar serie Turken in Duitsland en een film die zij samen met de Britse kunstenaar Tony Morgan maakte in een ijssalon in Düsseldorf. Nadere informatie op www.smkp.de

düsseldorf festival!
Gedurende drie weken bruist het van  een potpourri aan voorstellingen in de binnenstad. Vergelijk met het Holland Festival in Amsterdam trekt het ‘duesseldorf festival!’ al 22 jaar een groot aantal bezoekers die van de pluriforme programmering geniet. Dit jaar onder ander optredens van de LeineRoebana Dance Company met dansers uit Europa en Indonesië en een acrobatisch spektakel van de Canadese groep ‘Les 7 Doigts de la Main’. Omschreven als een mime extravangaza en een soort circusact in theatervorm, ‘Plan B’ van Aurelien Bory en de Amerikaanse theaterproducent Phil Sotanoff is een ware publiekstrekker. Acrobatiek en vioolmuziek vormen de basis voor de ‘Opus’ voorstelling van de Australische kamermuziekgroepen en Circa en Quatuor Debussy.

De film ‘Psycho’gezien? Dan zal de performance van acteur Matthias Brandt en pianist Jens Thomas met hun muzikale interpretatie van deze film je aanspreken of luister je liever naar soul of Hip Hop, de Amerikaanse zanger, keyboardspeler en liedjesschrijver Amp Fiddler treedt op en een verbijsterend lenige Hip Hop theater act wort opgevoerd door Compagnie Revolution uit Afrika. Voor tickets en een volledig programma overzicht  ga naar www.duesseldorf-festival.de.

Hotelarrangement
De VVV van Düsseldorf heeft een speciaal verblijfsarrangement met een overnachting inclusief ontbijt, een Welcome Card dat korting geeft op musea en attracties en een infopakket. Prijs vanaf € 49 tot  € 95 per persoon op basis van twee personen afhankelijk van de gekozen klasse. Nadere info en boekingen via www.duesseldorf-tourismus.de.

Hotels in Dusseldorf op kaart....

 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com