Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wie grootse ontwerpers in de glaskunst aan het werk wil zien, reist eind april af naar Zweden. In het weekend van 24 en 25 april opent in Glasriket, provincie Småland, de grootste glaskunst expositie van het land met een vernissage. Internationaal geroemde kunstenaars zoals Bertil Vallien en Åsa Jungnelius, winnaar Zweedse Elle Decoration International Design Awards, presenteren hun nieuwste creaties, en laten toeschouwers exclusief over de schouder meekijken. De 10e editie van de expositie wordt bijzonder gevierd met een workshop glasblazen voor beginners. Tot 31 augustus zijn er tal van evenementen in diverse glasfabrieken.  

In maar liefst 11 glasblazerijen tussen Nybro en Växjö krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van de Zweedse design- en glasindustrie. Verschillende internationaal bekende ontwerpers openen speciaal voor de 10e editie de deuren van hun zaak voor publiek. Dichtbij het hete vuur maken de professionele glasblazers van de vloeibare massa, excentrieke vormen. Ook is de nieuwste collectie van de designers te bewonderen. Van sierraden, woonaccessoires, decoratie tot kunst.
Liefhebbers van de ambacht nemen op zondag 25 april in de Skruf glasfabriek plaats om het glasblazen zelf uit te proberen. De workshop is van 12.00-14.00 uur.  De avond sluit je in stijl af met het eeuwenoude, traditionele Haringfeest (Hyttsill) in Målerås, de studio van Mats Jonasson. 

Kjell Engman , die zich laat inspireren door de catwalk en modeindustrie, is een andere ontwerper die aan de internationale expositie deelneemt. Bertil Vallien en Åsa Jungnelius zie je tijdens de vernissage aan het werk in de Kosta Glasfabriek in Kosta en Åfors in Eriksmåla.

Kosta Boda en Orrefors
Veel glasblazerijen in Småland hebben een eigen merknaam en een wereldwijde reputatie. Door de verkoop in verschillende boetieks in Nederland, zijn Kosta Boda en Orrefors onder Nederlanders het meest bekend.
Kosta Boda is het oudste glasmerk van Zweden en maakt door de samenwerking met uiteenlopende nationale ontwerpers een verschuiving door. Zo zie je naast glaskunst, ook decoratie en woonaccessoires van dit merk. En sinds vorig zelfs een hotel. Het Kosta Boda Art Hotel is het eerste glashotel van Europa, met een glazenbar en een kristallen zwembad.  Aan de opbouw hebben tal van Zweedse designers meegewerkt, waaronder Åsa Jungnelius. Haar ontwerpen, de enorme lippenstift-hulzen en nagellakflessen, versieren de spa en tonen het luxe imago van de wellness en sauna. 

De consument vindt meer informatie over de expositie, de glaskunst en evenementen & arrangementen op www.glasriket.se. Er is een speciale website van het Kosta Boda Art Hotel: www.kostabodaarthotel.se .

 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com