Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Koninklijke liefde zorgt voor een warme start van de Zweedse zomer. 19 juni trouwen kroonprinses Victoria en de heer Daniel Westling, reden voor Stockholm een Love-themafeest van twee weken te houden.

Het definitieve programma van Love 2010 (www.lovestockholm2010.se) is bekend en voorziet in plezier, vermaak, inspiratie en warmte voor iedereen. Niet voor niets schreef kroonprinses Victoria het voorwoord van de Zwedenbrochure 2010, want ze heet je graag van harte welkom in het Scandinavische land.

Een week na het koninklijke huwelijk is het op vrijdag 25 juni Midzomeravond en vieren de Zweden royaal de langste dag van het jaar. Hoe verder je naar het noorden gaat, des te langer blijft het licht. Boven de poolcirkel wordt het helemaal niet meer donker en kun je, mits het weer gunstig gestemd is, 's nachts om drie uur bruinbakken op het strand of aan een meer. Genieten van lange avonden die moeiteloos overgaan in fraaie ochtenden.

Op zoek naar inspiratie voor een avontuur in een zomers Zweden, VisitSweden koos uit een royaal aanbod deze zomertips:
l   Skåne: culinair Zweden op zijn best | Zuidwest-Zweden
l   Kinderen gratis de bergen in | Heel Zweden, in bijzonder het berggebied in het westen en noorden van Zweden
l   Met een gondel de bol op | Stockholm
l   Zweedse houten huisjes voor iedereen | Heel Zweden
l   Hollands tintje op Stena Line Kiel - Göteborg | Zuid-Zweden
l   Overnachten op je eigen eiland | Centraal-Zweden (Värmland)
l   Eco-prijs voor Vargas Vildmarkslodge | Centraal-Zweden (Hälsingland/Zuid-Norrland)

Skåne: culinair Zweden op zijn best

Van sterrenrestaurant tot boerenwinkel. In de Zuid-Zweedse
regio Skåne tref je de culinaire Zweedse cultuur op z'n best. Restaurants van internationale en Zweedse topklasse vind je in Malmö en Helsingborg, maar ook buiten de steden is het genieten.
De zeven jaar geleden geïntroduceerde 'eetkaravaan' in het multiculturele Malmö is zo'n groot succes, dat er nu in de hele regio Skåne een dozijn speciale proeverijen met de benenwagen zijn te bezoeken. Van een ecologische tocht in het spoor van de schapen tot een 'honingwandeling' en een 'bruggenpromenade'.

Liever per fiets, auto of motor op pad? De Matrundan Österlen 2010 is een route langs 30 restaurants, herbergen, wijngaarden, landgoedcafé's en boerenwinkels in de aantrekkelijke zuidoostpunt van Skåne. Zo koppel je cultuur aan gastronomie. Nieuw is Zwedens eerste aspergemuseum, bij Skillinge in de streek Österlen. Het museum is een compliment voor de 15-jarige traditie van de lokale teelt van de groente: sparris in het Zweeds.

Info: www.skane.com | www.whiteguide.se | www.skanskamatupplevelser.com | www.sparris.se

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com