Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Circusartiesten, glasblazers en muzikanten slaan komende zomer hun handen ineen en organiseren verschillende circusevents in Småland (Zweden).

Zo kunnen kinderen en jongeren een kijkje achter de schermen krijgen van een groots circus, en een aantal uitdagende trucs leren.  Het artistieke Glasrijk (Glasriket) introduceert tussen 29 juni en 30 juli verschillende circusworkshops. Professionele artiesten leren de jonge acrobaten uitdagende jongleertrucs, trapeze-zwaaien of koorddansen aan.
De cursus bestaat uit vier dagen, met meestal twee repetitie-uren per dag. Er zijn speciale stunts weggelegd voor jonge kinderen en ook voor jongeren. Na al het oefenen en repeteren volgt er een grote finalevoorstelling, waar familie en vrienden voor worden uitgenodigd.
Kosten voor deelname, is € 10 per persoon.  De artiesten spreken Engels, maar doordat er veel wordt uitgebeeld, is ook de taalbarrière voor jonge kinderen beperkt.
Het circus reist rond en doet verschillende sportterreinen en campings aan, zoals in Torsås, Tingsryd, Åseda, Kosta en Nybro.
Liever toeschouwen
Iets eerder, van 12-20 juni, vindt er op het terrein van het beroemde glasmerk Kosta Boda een Glascircus plaats. De voorstelling combineert glaskunst met acrobatiek met muziek. Volwassene betalen € 20 per kaartje, kinderen € 10,-.
Het Glasrijk (Glasriket) staat wereldwijd bekend om de glaskunst. Het zomercircus is voor veel vakantiegangers een interessante gelegenheid om van dichtbij, en op spectaculaire wijze, kennis te maken met de artistieke kunst. Zo laat een bezoek aan het circus goed combineren met een overnachting in het Kosta Boda Art Hotel, het eerste glashotel van Zweden met een glazen bar en een kristallen zwembad.
Gla(n)srijk voordeel
Het loont om voor een vakantie in het Glasrijk een kortingspas aan te schaffen. Met de ‘Glasriket pas’ kunnen vakantiegangers genieten van veel voordeel, zoals gratis begeleide rondleidingen en gratis toegang tot verschillende glasblazerijen. Maar ook geldt er korting op aankopen, proefcursussen glasblazen, glas graveren en – schilderen, museum- en restaurantbezoek, accommodaties en deelname aan een traditionele “Hyttsill” (haringavond). De kortingspas is een jaar geldig, en kost circa € 10,-.
Meer informatie op www.glasriket.se en www.kostabodaarthotel.se (Kosta Boda Hotel). Voor boekingen of Engelstalige informatie kan de consument contact opnemen met de tourist board in Glasriket, telefoon +46 481 45 215.

 
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com