Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

‘Midzomerfeest’ of in het Zweeds ‘Midsommar’ is zonder twijfel het belangrijkste en meest geliefde feest in Zweden, dat in het hele land vooral in familiesfeer wordt gevierd. Vakantiegangers in het eilandrijke gebied rondom het stadje Västervik kunnen deze zomer samen met de Zweden het midzomerfeest vieren.

In de midzomerweek van 21-27 juni, en met name op de 25ste van deze maand, vinden in de stad en op de eilanden meer dan 20 feesten en evenementen plaats. In Västervik zijn daarnaast tal van buitenactiviteiten, zoals een rondtour per koets en bloemenwandelingen, zie www.vastervik.com.

Het midzomerfeest kent vele tradities. Er wordt volop gezongen en gedanst rondom de midzomerboom, die is versierd met bloemen en slingers. Op het menu staan traditiegetrouw zalm, aardappels, haring, aardbeien en jenever.

Västervik (21.000 inwoners) ligt aan de schilderachtige oostkust van Småland en is bekend vanwege de mooie jachthaven, één van de beste van Zweden. Voor de kust liggen 5.000 kleine en grote eilanden die door middel van ferries en bruggen met elkaar verbonden zijn. Speciaal voor de midzomerfeesten op 25 juni bieden veel hotels bijzondere aanbiedingen en arrangementen. Zoals hotel Gränsö Slott, dat een pakket samenstelt inclusief Midzomer-feest en diner. Het 4-sterren hotel heeft een eigen strand en een jachthaven, de kamers liggen maar 30-200 m van de zee. Voor de gasten zijn er gratis fietsen. Meer info op www.granso.se.

 

 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com