Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Öland organiseert het grootste oogstfeest van Zweden. Zweden profileert zich steeds meer als een culinaire reisbestemming. Dit merk je ook op het eiland Öland,

waar van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober het grootste oogstfeest van het land plaatsvindt. Het feest duurt 4 dagen en strekt zich uit over het 137 km lange eiland. Restaurants, cafés, lokale producenten en boerenmarkten presenteren regionale delicatessen, bereid met vers geoogste producten. De 14e editie van het ‘Skördefest’ telt maar liefst 900 activiteiten en evenementen op het gebied van gastronomie en kunst. Eén van de hoogtepunten is de Kunstnacht op vrijdag 1 oktober, waarop vele ateliers hun deuren openen tot in de late uurtjes. Meer informatie is te vinden op: www.olandturist.se.

Öland, voor de kust van Småland, is de zomerbestemming van het Zweedse koningshuis, maar is ook in de herfst een bezoek waard. Tijdens het oogstfeest staan de twee belangrijkste elementen van het eiland centraal: gastronomie en kunst. Een must is het proeven van ‘kroppkakor’, dé specialiteit van Öland. Deze aardappelknoedel met cranberrymarmelade en slagroom of boter laat menig hart harder kloppen.

Kunst
Het prachtige, veelzijdige landschap van Öland is niet onopgemerkt gebleven. Het eiland is al decennia lang een toevluchtsoord voor kunstenaars en handwerkers. De galerieën, ateliers en kunsthallen zijn veelal het hele jaar geopend voor bezoekers. Met het Vida Museum in Borgholm, de hoofdstad van het eiland, herbergt Öland één van de grootste kunstmusea van Zuid-Zweden.  

Beleef het ‘Skördefest’ zelf
Wie dit culinaire en artistieke spektakel zelf mee wilt maken, boekt een vakantiewoning  in Borgholm. De vakantiewoningen hebben een maximale capaciteit van 6 personen en zijn boekbaar vanaf € 60,- (560,- SEK) per persoon per dag. Ontbijtbuffet, lakens en schoonmaak zijn inclusief.

www.olandsturist.se
. Telefonisch contact opnemen kan via tel. +46 (0)44 85 56 06 00. 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com