Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Zweedse skiseizoen is gestart! De primeur was 28 oktober voor Tandådalen (Sälen), in de bergen van Dalarna. Afgelopen weekend gingen nog eens zes skilocaties open en de komende weken volgen de overige gebieden, waaronder de historische wintersportbestemming Åre/Östersund.

Volgens Skistar, de belangrijkste uitbater van skigebieden in Zweden en Noorwegen, startte het Zweedse skiseizoen zelden zo vroeg. De lage temperaturen, sneeuwval en vooral veel sneeuwkanonnen maken het winterbeleving nu al compleet. Zo ging op 30 oktober ook Skistars piste in Vemdalen open; Lindvallen volgt op 5 november.

De berg Åreskutan in Zwedens vooraanstaande wintersportbestemming Åre/Östersund heeft zijn top al even van een wit deken voorzien. Met meer winters weer in het verschiet, is het slechts een kwestie van tijd voor de eerste van 100 afdalingen open gaat voor het publiek. De top ligt op 1420 meter boven zeeniveau.

Stijl
Åre is al ruim 100 jaar een actief skiresort, maar heeft de rust kunnen bewaren. Het is er nog altijd veel minder massaal dan in wintersportgebieden in de rest van Europa. Het ruime aanbod aan overnachtingsmogelijkheden is ingesteld op ieder budget, stijl en smaak. Sneeuw is gegarandeerd tussen 10 december en 1 mei, wanneer ten minste tien pistes open zijn.

Behalve de wintersport bieden Åre en omliggende dorpen graag een warme winterervaring. Zo verwen je jezelf in een luxe spa, kies je voor gastronomie in een van de toprestaurants, beleef je de après-ski in trendy bars, of ga je tussen 22 en 30 december per sneeuwscooter op bezoek bij de Kerstman.

Chartervlucht
Samen met een Zweedse partner vliegt Scandjet tussen 13 februari en 6 maart 2011ieder weekend op en neer naar Åre, dé wintersportbestemming van Scandinavië. Van Schiphol vertrekken de vluchten comfortabel rond lunchtijd, zodat reizigers 's avonds kunnen relaxen en genieten op de plek van hun bestemming. Een retourticket, vanaf 199 euro, is scherp geprijsd.

De vlucht, evenals de transfer en diverse accommodatie mogelijkheden zijn directe boekbaar via www.scandjet.nl.

Info: www.scandjet.nl , www.skistar.com, www.visitsweden.com/fitforthewintergames

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com