Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Alle Robinson Crusoë’s van Nederland opgelet! Deze zomer kun je verblijven op het pittoreske eiland ‘Garpen’ in Kalmar (Zuidoost Zweden). Het eiland is 300 bij 70 meter en is herkenbaar aan de grijze vuurtoren.

Je overnacht in bed & breakfast ‘Garpens Fyrplatz’, gevestigd in het voormalige onderkomen van de vuurtorenwachters. Kamerprijzen variëren van € 102,- tot € 168,- per nacht inclusief ontbijt en boottransport.


Lat: N 56 23 ’Long: 0 16 8’ – dat zijn de coördinaten van het eiland Garpen voor de oostkust van Småland. Hier kun je ontsnappen aan de drukte en luisteren naar het ruisen van de zee. B&B ‘Garpens Fyrplatz’ biedt onderdak aan maximaal 20 personen verdeeld over drie huizen. Garpen ligt op twee kilometer van het vasteland en is bereikbaar vanuit de haven van Bergkvara. De oversteek duurt een kwartier. Voor een gezonde maaltijd of een kopje koffie kun je terecht bij het café-restaurant. De B&B is geopend van zondag 15 mei tot maandag 12 september 2011.

Per dag pendelt de boot ‘Kronan’ vier keer op en neer tussen Garpen en Bergkvara. Genieten van de kalmte en rust van het eiland kan, maar hoeft niet. De tourist office van Torsås organiseert namelijk ook zeehondensafari’s en uitstapjes naar Kristianopel, het dorp van de duizenden rozen.

Het eiland in vroegere tijden
In de jaren veertig werd het eiland bewoond door zestien personen die de vuurtoren 24 uur per dag bewaakten. Tijdens koude winters kon de overtocht naar het vasteland door slecht weer en ijsblokken tot veertien dagen in beslag nemen. In 1967 is het werk van de vuurtorenwachters geautomatiseerd en vertrokken de werklieden naar het vasteland.  

De consument vindt meer informatie op www.garpen.se of via de tourist office van Torsås tel. +46 (0)486 33130.
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com