Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het eerste kloppende hart van de sociale netwerksite Facebook komt in Europa in de Noord-Zweedse plaats Luleå. Het datacentrum wordt het grootste in zijn soort in Europa en het noordelijkste in deze omvang ter wereld. Luleå is blij met de komst.

Het datacentrum in Luleå zal in 2014 bestaan uit drie hallen met circa 10.000 computers (servers) op 28.000 vierkante meter. De eerste hal wordt al in 2012 in gebruik genomen. De eerste drie jaar betekent dit voor 300 mensen werk. Het datacentrum wordt het grootste in zijn soort in Europa en het noordelijkste in deze omvang ter wereld.


Facebook was met honderdduizenden gebruikers al vroeg populair in Zweden. Inmiddels delen wereldwijd 800 miljoen mensen hun dagelijks leven via Facebook. De Zweedse regering is blij met Facebooks keuze voor Luleå, dat het via een Europees regionaal steunfonds omgerekend 11 miljoen euro bijdraagt aan het geplande megadatacentrum, aldus de Zweedse minister van Economische Zaken Annie Lööf onlangs.
 

Groene energie
De gemeente Luleå snapt waarom Facebook voor haar stad kiest. Het relatief koude klimaat in en rond Luleå maakt natuurlijke koeling van de computers mogelijk, er wordt gebruikt gemaakt van relatief groene energie (waterkracht), er is voldoende ruimte en voldoende personeel met de juiste opleidingen en kwalificaties.
 

Alaska Luleå werd groot dankzij staal en mijnbouw. De stad ligt op ongeveer dezelfde hoogte als Fairbanks in Alaska. Het Facebook-complex komt nabij de technische universiteit van de Luleå, ten noorden van het centrum. Uitstekende infrastructuur heeft bijgedragen aan de beslissing van Facebook zich in de Noord-Zweedse stad te vestigen. Het eigen vliegveld (Kallax) kan Jumbojets met gemak aan en heeft een dagelijkse vliegverbinding met Stockholm-Arlanda. Er zijn uitstekende spoorverbindingen van/naar Zuid-Zweden en Noorwegen (Narvik/Lofoten). De doorgaande route voor het wegverkeer (E4) passeert Luleå op weg van/naar Finland. Meer informatie over Luleå is te vinden op: www.visitsweden.com/zweden

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com