Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Melding mysterieuze tentjes op de Veluwe. Dit jaar is er nog geen melding gemaakt van poema’s of wolven op de Veluwe, maar daarentegen kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wel kampeertentjes spotten.

Wie vandaag rondwandelt in Het Nationale Park, kan op zes locaties mini-campings tegenkomen: blauwe en oranje koepeltentjes met daaromheen kookgerei, wandelschoenen, een zaklamp en zelfs een kampvuurtje. Passanten kunnen de tentjes van dichtbij bekijken en in de vakantiesfeer raken. Kamperen in Het Nationale Park is niet gebruikelijk. Een bordje naast de tent verduidelijkt dat kamperen in Zuid-Zweden, ook eens iets anders is dan anders.


De tentjes zijn op 2 en 3 mei ook gesignaleerd in Amsterdam op het Museumplein, in het Vondelpark en het Amsterdamse Bos en voor de ingang van de Efteling.
Bekijk hier de videofilm: http://youtu.be/57Hk9gfWgjs
 

Zomervakantie
De zomerboekingen liggen wat achter op schema, maar VisitSweden laat zich niet gek maken. De Nederlandse reiziger boekt de laatste jaren over het algemeen last-minute een trip naar Noord-Europa en juist daarom is VisitSweden halverwege april nog gestart met de campagne Zuid-Zweden, iets anders! De tentjes staan in Het Nationale Park, aangezien er hier een grote kans is dat de doelgroep van VisitSweden – actieve families – in de meivakantie wandelt langs de mini-campings en zo hun interesse gewekt wordt voor een vakantie in Zuid-Zweden.

Zuid-Zweden 790 kilometer vanaf Utrecht
De flyer, die passanten kunnen meenemen, illustreert dat Zuid-Zweden eenvoudig te bereiken is met de boot en auto. Campings hebben grote plekken voor de tent of je huurt een echte Zweedse stuga. Zuid-Zweden staat voor rust en ruimte, maar ook voor avontuur in bossen en op mooie meren. Populaire vakantieregio’s Skåne en Småland liggen dichterbij Nederland dan bijvoorbeeld het zuiden van Frankrijk, Italië of Spanje. En, met de boot vanaf Noord-Duitsland begint de vakantie daar al.

Zweden is al jaren een stabiele bestemming, met soms iets meer en soms iets minder Nederlanders. Vorig jaar lag het aantal geregistreerde overnachtingen op 700.000, waarvan 350.000 op campings, 290.000 in hotels/huisjes op parken en 60.000 in particuliere huizen via regionale VVV’s.
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com