Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

AAMU en TravelEssence bieden kans op een geheel verzorgde reis naar Australië. In het glossy magazine dat deze week verschijnt ter gelegenheid van de nieuwe expositie Be My Guest.

10 ontmoetingen met Aboriginal kunst, werken het AAMU, Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst en TravelEssence voor het eerst nauw samen. Kopers van het magazine kunnen meedoen aan een prijsvraag en maken kans op een geheel verzorgde TravelEssence naar Australië. De reis biedt een uitgelezen kans om ter plekke kennis te maken met de Aboriginal cultuur en kunst.  http://aamu.nl/prijsvraag-win-een-reis-naar-australie

[Kaart van Australie]    [Kaart van Nieuw Zeeland]

Bijzondere hotels in Australië

Bombah Point Eco Cottages, Myall Lakes, News South Wales
2½ Uur rijden ten noorden van Sydney vinden de vakantiegangers een klein eco-resort, dat enig is in zijn soort: Jill en Peter lieten het jachtige leven van de grote stad achter zich en bouwden zes cottages, die harmonisch in de natuur passen en voor honderd procent duurzaam worden onderhouden. Alle cottages zijn ingericht voor vijf tot zes personen – ideaal voor bevriende stelletjes of gezinnen. Kooktalent Jill bereidt `s avonds kostelijke gerechten met vers gevangen zeevruchten en groenten van eigen teelt (in de tuin groeien alleen al zes verschillende chilisoorten!). Wat biedt de dag hier: het beluisteren van kikvorsconcerten in het regenwoud, het spotten van walvissen en het genieten van een zee aan wilde bloemen en een exclusieve sterrenhemel bij een romantisch kampvuur  - stress kennen ze hier niet. Wie zich hier niet kan ontspannen kan het nergens.

The Canopy Treehouses, Cairns Highlands, Queensland
Hebt u al eens in een boom overnacht? In de zes Canopy Treehouses worden dromen uit uw kinderjaren nieuw leven ingeblazen. Het 100 ha grote ongerepte regenwoud  is uitsluitend toegankelijk voor de gasten en hun gastheren. Afgezien van opossums, kangoeroes, cassowarys en diverse zangvogels, die het hier zonder bedreiging heel goed doen. Hier is geen televisie en meestal ook geen mobieltje mogelijk maar wel overal puur natuur. Verrassende ontspanning bieden de exclusieve spabehandelingen zoals „Canopy Indulgence“ of het“ Ithaca Harmony Treatment“. Een heerlijke intieme plaats met oprecht respect voor flora en fauna.

Venus Bay Eco Retreat; South Gippsland, Victoria
Niet alleen vroegere hippies  en natuurliefhebbers zullen van deze plek houden – maar vijf gasten vinden een plek in deze cabin op basis van eigen verzorging op de Venus Bay Eco Retreat. Duurzaamheid is hier geen uitzondering maar een doorleefd en bewust devies. Gasten worden door de “sound” van de Zuidelijke Oceaan zachtjes in slaap gewiegd en `s morgens door het concert van de zangvogels gewekt. Wie verwacht,  dat hij van gemak en luxe af moet zien zal verrast worden – hier is niets aan het toeval overgelaten en alles tot in detail doordacht. De bush is ideaal voor  wandelingen. De parken Wilsons Promontory National Park, Tarra Bulga National Park of de Bald Hills Wetlands liggen in de directe omgeving. Een must: zwemmen, surfen, snorkelen of duiken in het 20 minuten verderop gelegen Bunurong Marine National Park, dat voor het Great Barrier Reef in niets hoeft onder te doen!

Nieuw-Zeeland:  Bijzonder stadhotels

Wat zijn de beste, gunstigste en spectaculairste vakantiebestemmingen van 2011?  De experts van de Lonely-Planet-Uitgeverij hebben een Top-Tien-Lijst samengesteld en kozen Wellington terecht op plaats vier in de categorie „Beste Stad“. Daarom deze keer overnachtingsadviezen in het levendige Wellington – alle op hun manier uniek en ver verwijderd van saaie cityhotels.

Ohtel
In Ohtel met slechts tien kamers  vinden reizigers uit grotere steden een ontspannen  boutiquehotel, dat niet hip en ook niet stijlvol wil zijn en het daarom misschien juist is. Retro gecombineerd met modern, klassiek 50er jaren uit Scandinavië, enkele unieke designstukken en flatscreens – hierop  is geen eenduidige stijl van toepassing en heeft juist daardoor een charmant effect. De ligging is bovendien ideaal – de Oriental Bay ligt aan de voet van de Mount Victoria, bij het Waitangi Park en ook het indrukwekkende  Nationaal Museum Te Papa.
In geen geval moet je het uniek verrassende ontbijt in het aantrekkelijke lobby-café mislopen!

Booklovers
Gastvrouw Jane Tolerton is journaliste en schrijfster en auteur van de historische   biografie „Etty“ over Ettie Rout, die in de Eerste Wereldoorlog een safersex-campagne startte. Het boek kreeg de New Zealand Book Award. In 1999 kocht Jane het huis van de 94 jarige Thelma en renoveerde het liefdevol in Britse stijl. De  benaming “B&B Lady” hoort zij liever niet („doet me herinneren aan een „comicfigur“) maar zij geniet van de balans tussen schrijven en toerisme. Jane is een boeiende gesprekspartner en haar ontbijt legendarisch. De Booklovers ligt centraal, niet ver van de levendige Cuba Street met talrijke cafés, restaurants en kleine boutiques.

Museum Hotel
Tegenover het Te Papa Museum aan de haven bevindt zich het Museum Hotel in het  centrum van de kunst- en cultuurwijk van Wellington. Het museum zelf toont  66 verzamelingen van Nieuwzeelandse kunstenaars – een gevolg van de hartstocht voor de kunst van de hoteleigenaar Chris Parkin. Het design maakt een  theatrale en luxueuze indruk. De geschiedenis van het gebouw is net zo indrukwekkend: in 1993 moest het plaats maken voor de bouw van het Nationaal Museum en werd het 120 meter verplaatst, dankzij  een revolutionair transport- en opbouwprocédé. In het gerenommeerde restaurant “Hippopotamus” met romantisch uitzicht op de haven verwent chefkok Laurent Loudac zijn gasten met delikate Franse lekkernijen.

Meer weten hierover: www.TravelEssence.nl


kaart van Australie

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.Kaart van Nieuw Zeeland

Hotels in Australie

Hotels in Nieuw Zeeland

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com