Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mexico viert in 2010 haar 200 jaar onafhankelijkheid en 100 jaar revolutie. Reden te meer om in de lente uit te pakken met een groots festival en twee tentoonstellingen. Donderdag 11.02 > Zondag 11.04.2010

 

Mexican Modernisms
De modernistische architectuur in Mexico omvat méér dan enkel het werk van Luis Barragán, de bekendste vertegenwoordiger ervan. Aan de hand van gedetailleerde plannen en imposante fotovergrotingen, aangevuld met een reeks documentaires en andere unieke tijdsdocumenten, geeft de tentoonstelling een breed overzicht van de naoorlogse architectuurproductie. Een wonderlijke kijk op uitgepuurde lijnen en ruwe functionaliteit made in Mexico.

Mundos mexicanos
De fotografie als expressiemiddel heeft in Mexico een diepgewortelde traditie. De vernieuwende impuls in de tweede helft van de 20e eeuw van fotografen als o.a. Manuel en Lola Álvarez Bravo, Agustín Jiménez, Gabriel Figueroa, Nacho López en Mariana Yampolsky, zette de Mexicaanse fotografie op het internationale plan, waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds ruimschoots aanwezig is.
De tentoonstelling Mundos mexicanos. 25 hedendaagse fotografen brengt enkele van de meeste betekenisvolle werken uit de laatste decennia. Ongeveer de helft daarvan behoren tot de verzamelingen van het Centro de la Imagen, dat werd opgericht in 1994 en tot doel heeft fotografie te verzamelen en te verspreiden in Mexico.

Imágenes del Mexicano
Imágenes del mexicano is de blikvanger van het Festival ¡México!. In 150 werken van binnen- en buitenlandse kunstenaars balt de tentoonstelling de hele Mexicaanse geschiedenis samen. De zoekocht naar een eigen identiteit brengt ons van de precolombiaanse periode over kolonialisme en onafhankelijkheid naar het moderne Mexico. Via portretten van beroemdheden en anonieme Mexicanen, spotprenten en een heuse typologie van etnische minderheden brengt Imágenes del mexicano zowel het rijke erfgoed in beeld als de maatschappelijke aspiraties van een land dat eeuwig in wording is. Met o.a. schilderijen van Hermenegildo Bustos en moderne meesters als Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros en Frida Kahlo, films van Sergej Eisenstein en foto’s van Tina Modotti. Levende beelden!


http://www.bozar.be

 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com