Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De hoogst gelegen streek van België is niet alleen in de lente, zomer en herfst een geliefde vakantiebestemming, maar heeft ook in de winter pret in petto voor het gehele gezin.

Zodra de sneeuwlaag het toestaat, nodigen 21 wintersportcentra uit tot langlaufen, Alpijns skiën, rodelen, wandelen met sneeuwschoenen en ook nog tochten met de sneeuwscooter. Met de “snowscoot” (tuig voor wintersport dat gemaakt is zoals een rijwiel, maar men rijd ermee op glijdende oppervlakten) heeft het Bikepark in Malmedy een nieuwe attractie klaar. Behalve een gedetailleerd overzicht van de wintersportcentra treft de lezer in het blad ook informatie over de bus- en treinverbindingen aan, evenals tips om zich zo goed mogelijk over de toestand van de sneeuw te informeren. Sinds deze winter zit op de wintersportsite van Oost-België ook een aanpassing voor de smartphone (www.m.winter-oostkantons.be). Speciale winterattracties als bijvoorbeeld de loopwedstrijd voor sledehonden in Rodt/St.Vith of de schaatsbaan in Malmedy ronden het aanbod af.

Voor wandelaars, die liever van de rust en stilte willen genieten, heeft deze editie een tip voor een bijzondere winterwandeling bij de hand.

Naast al deze informatie biedt de wintereditie ook nog eens tips voor uitstappen op winterdagen zonder sneeuw, evenals een rijk gestoffeerde evenementenkalender die zonder twijfel voor verstrooiing zal zorgen: concerten in verschillende stijlen, tentoonstellingen, markten, toneelvoorstellingen, geleide wandelingen, het programma van de carnavalsdagen en de passiespelen, die dit jaar in St. Vith worden gerealiseerd.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com