Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

EEN NIEUW TOERISTISCH MAGAZINE VERWELKOMT DE LENTE.  Het Touristisch Agentschap Oost-Belgie stelt een nieuw toeristisch magazine voor in een handig A4-formaat en een nieuwe look.

  Aantrekkelijk, overzichtelijk, praktisch en informatief.... dat is in een notendop waar dit vierkleurige magazine van 48 bladzijden voor staat.  Naast een edito, een bladwijzer, die door kleurrijke accenten op de verschillende hoofdthema’s wijst en het zoeken vereenvoudigt, 4 speciale bladzijden en een overzichtskalender, vindt de lezer talrijke tips voor vrijetijdsbesteding., maar ook voor bijzondere happenings, die met aantrekkelijke foto’s „eyecatchers“ voor echte lentekriebels en een onvergetelijk verblijf zorgen.  Na een lange winterslaap wacht het bloeiende natuurlandschap er op om weer ontdekt te worden.  Dus, NAAR BUITEN, DE NATUUR IN !

Op 4 speciale bladzijden wordt de uitgever, het Toeristisch Agentschap Oost-België, voorgesteld, dat naast een nieuw logo, ook in een nieuwe locatie getrokken is. Met als leidraad „verrassend groot“ worden ook 3 nieuwe publicaties voorgesteld die het imago van het toerisme in de regio in binnen- en buitenland moeten versterken

Het hoofdthema voor de lente is de actieve vrijetijdsbesteding in de natuur. Het Touristisch Agentschap lanceert 2 nieuwe projecten in het wandel- en fietstoerisme. Een ritje met een elektrische fiets is zeker een zeer bijzondere belevenis. Met Movelo wordt fietsen voor elke leeftijd een genot, want zelfs grotere beklimmingen kunnen dankzij een elektrische motor probleemloos overwonnen worden.  In de Oostkantons werd een net uitgebouwd met 24 verhuurstations en 12 stations voor het wisselen van de batterij, dat in april van start gaat.  Ook wandelliefhebbers zullen tevreden zijn, want er werden 11 nieuwe tochten met als thema „panorama en bergketens“ uitgestippeld. In deze uitgave kunnen de gasten genieten van het heerlijke landschap in en rond Burg-Reuland.

Een bijzonder natuurschouwspel is de narcissenbloei, die delen van de regio omtovert in een echt bloesemtapijt. De natuurliefhebber kan tijdens verschillende uitgestippelde wandelingen van dit prachtig schouwspel genieten.

Er zijn ook nog heel wat andere vrijetijdsactiviteiten waar groot en klein van kunnen genieten :  vissen, natuurpaden, smulwandelingen, Devalkart of Railbike in de Hoge Venen, RAVeL-routes en nog veel meer.

Ook op cultureel gebied hebben de Oostkantons tijdens de lentemaanden veel te bieden: hoogstaande muziekfestivals, concerten, historische stoeten, tips voor de planning van een groepsreis of daguitstapjes zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Schieferstollen Recht, geven zin in nog meer ! Een gedetailleerde kalender met alles manifestaties van april tot juni sluit het aantrekkelijke aanbod van het niewe magazine af.  Zelfs een programma-overzicht met zomer highlights ontbreekt niet, want ook de zomer is in aantocht…

Voor toeristische en geografische oriëntatie vindt de gast ook een lijst met de erkende bureaus voor toerisme en een kaart van de regio.

Kortom, dit magazine is een onontbeerlijke informatiebron voor een perfecte lentevakantie met veel verrassingen!!

TOURISTMAG voorjaar is geldig voor de maanden april, mei en juni 2012 en kan via www.oostkantons.be opgeladen worden.  

Het magazine is ook te verkrijgen bij de toeristische diensten in de regio en is gratis te verkrijgen bij:

Toeristisch Agentschap Oost-België
Hauptstraße 54 – B-4780 ST.VITH
Tel.: +32(0)80/22 76 64 – Fax: +32(0)80/22 65 39
E-Mail:

Huis voor Toerisme van de Oostkantons
Place Albert Ier - B-4960 MALMEDY
Tel.: +32(0)80/33 02 50 – Fax : +32(0)80/77 05 88
E-Mail:

www.oostkantons.be
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com