Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Slechts drie weken per jaar zijn de Koninklijke Serres van Laken in Brussel geopend voor het publiek. Je hoeft geen botanicus te zijn om onder de indruk te raken van dit schitterende bouwwerk van glas en staal. De serres zijn nog tot en met zondag 6 mei geopend. Grijp die buitenkans!


Tijdens deze drie weken krijgt de bezoeker de kans om een kijkje te nemen in de privé tuin van de koninklijke familie van België. In de tuin staat een complex van 36 kassen in art nouveaustijl. Een glazen stad gevuld met exotische planten, bloemen en bomen maar ook hun bekende soortgenoten. Verenigd in tapijten en tunnels laten deze zeeën van geraniums, fuchsia’s en azalea’s in alle mogelijke kleuren een onuitwisbare indruk achter. Ook wandelt de bezoeker langs een speciaal uitgezette route door een deel van het park van het kasteel.  

100 jaar geleden liet koning Leopold II de Serres bouwen. Alphonse Balat, de leermeester van de beroemde architect Victor Horta, ontwierp het gebouw. De Engelse tuinarchitect John Wills mocht de inrichting verzorgen. De Kongo serre is het hoogtepunt: een constructie van glas en staal van 30 x 30 meter met voornamelijk palmbomen.

Praktisch
Iedereen is welkom maar niemand kan van tevoren een kaartje reserveren. Toegang € 2,50.
Openstelling Koninklijke Serres van Laken, 13/4 > 6/5/10 (elke maandag gesloten!), zie voor exacte openingsuren op www.monarchie.be.  

Gratis parkeren aan de Vorstenhuislaan, tegenover het kasteel. Toegang Serres: via de erehekken bij de hoofdingang aan de Koninklijke Parklaan/Avenue du Parc Royal. Brussel is goed bereikbaar per NSHispeedtrein. Vanaf station Brussel Noord gaat er vanuit het ondergrondse busstation elk kwartier een bus rechtstreeks naar de Serres.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com