Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In 2012 neemt Mercator je mee op ontdekking in het Waasland. Dan is het namelijk 500 jaar geleden dat Mercator is geboren in Rupelmonde. Het Waasland wil deze feestelijke gebeurtenis natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Verschillende evenementen zullen hier in het komende jaar plaatsvinden om Mercator te vieren.
Toerisme Waasland ontwikkelde voor het prestigieuze Mercatorjaar 2012 een heuse geocache-wandeling. Schattenjagers en gps-speurders kunnen hun hart komen ophalen in het centrum van Sint-Niklaas. De meervoudige geocache leidt je langs een traject van alle Mercator-gerelateerde plaatsen en geeft je een blik op de vroegere leefwereld van de briljante wetenschapper. Met behulp van een hand-gps ontdek je Sint-Niklaas met de ogen van een echte cartograaf.

Of

Ontdek het geboortedorp van de beroemde cartograaf. Wandel langs zijn geboorteplaats, bespeur de Schelde waar hij als kind de schepen met overzeese handelswaar bewonderde, betreed de Graventoren en sta versteld van de Getijdenmolen die hij zag opgebouwd worden. Het kompas toont je de weg.

Voor meer informatie zie:http:www.toerismewaasland.be

Meer Mercator!

De expo Mercator: Reizen in het onbekende brengt de boeiende wisselwerking tussen het reisgedrag en de ontwikkeling van de cartografie letterlijk en figuurlijk in kaart. Van 25 maart tot 17 juni Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet in Antwerpen.
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com