Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni vindt de reconstructie van de slag tussen de legers van Napoleon en Wellington bij Waterloo plaats. Zo’n 600 figuranten uit verschillende landen steken zich in historische kostuums en slaan hun bivak bij Waterloo op.

Op zondag vinden er schijngevechten plaats. In 2015 is het alweer 200 jaar geleden dat deze slag geleverd werd. Dit zal dan groots gevierd worden.

Op zaterdag 16 juni vindt u het bivak van de Franse soldaten in het Provinciaal Museum Laatste hoofdkwartier van Napoleon. De Nederlanders en Engelsen slaan hun tent op aan de voet van de Leeuwenheuvel. Terwijl u door het kampement wandelt, ziet u hoe het leven in een legerkamp er vroeger uitzag: geweer- en kanonschoten, parades, wisseling van de wacht en patrouilles. U kunt gerust de soldaten tijdens hun bezigheden aanschieten. Zij vertellen graag over de bivakken, de wapens en de uitrusting. Daarnaast zijn er markten met producten en ambachten uit de tijd van Napoleon.

Zondag 17 juni barst de strijd los. U kunt de gevechten bij Plançenoit, die zich afspelen tussen Hannotelet en Maransart, bijwonen. Van 10 tot 12 uur strijden de geallieerde en Franse troepen tegen elkaar, in het open veld en in het bos. Wanneer de strijd beslecht is, trekken de geallieerde troepen in triomf het centrum van Waterloo binnen om de hertog van Wellington, in zijn hoofdkwartier en in de Sint-Jozefkerk te huldigen.

Op 1 maart 1815 ontsnapte Napoleon van het eiland Elba. Enkele maanden later, 18 juni 1815, viel het doek voor Napoleon definitief en werden zijn soldaten door het geallieerde leger van Wellington bij Waterloo verslagen. Onder de geallieerden bevond zich ook een leger van Nederlanders geleid door de Prins van Oranje-Nassau.

Op www.waterloo1815.be vindt u het gedetailleerde programma van de reconstructie van de slag bij Waterloo op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni.

Praktisch
Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni 2012
13e Napoleontische bivakken
Route du Lion 315
1410 Waterloo
Tel.: +32 2 385 19 12
e-mail :
www.waterloo1815.be

www.waterloo-tourisme.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com