Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

ModeMuseum  Antwerpen. Tot 12 augustus 2012 presenteert het ModeMuseum de tentoonstelling EEN LEVEN IN MODE. Vrouwenkleding 1750-1950.

Uit de collectie van de Nederlandse verzamelaarster Jacoba de Jonge, een tentoonstelling omtrent de invloed van de mode op het dagelijkse leven van vrouwen uit de middenklasse in West-Europa tussen 1750 en 1950.

De meeste aandacht gaat uit naar high fashion, terwijl dit slechts door enkelingen kon worden gedragen en op welbepaalde ogenblikken. Exclusieve modetrends werden in de mate van het mogelijke overgenomen door vrouwen uit de middenklasse en in mindere mate door volksvrouwen. Niet alleen de kleding, ook de eigenlijke dagindeling volgde modetrends. De sterke opkomst van de burgerij in de 19de eeuw opende voor die maatschappelijke groep nieuwe mogelijkheden en toegang tot ander tijdverdrijf die consumptie en modieus gedrag stimuleerden. In de tentoonstelling wordt ook stilgestaan bij de constructie van zulke modieuze kleding, en de consequenties hiervan op houding en gedrag, en verder bij het vermaken of aanpassen van kleding aan nieuwe trends.

Dit verhaal wordt geïllustreerd door een 90-tal silhouetten, aangevuld met accessoires, uit de omvangrijke historische kledingcollectie van de Nederlandse verzamelaarster Jacoba de Jonge.

Wil je meer weten? Kijk op de website van het MOMU

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com