Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Als eerste Vlaamse provincie rondt Antwerpen dit najaar haar wandelnetwerken af. Om dat te vieren organiseert Toerisme Provincie Antwerpen een groots wandelfeest.

Tijdens ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ kan jong en oud kennismaken met de 12 wandelnetwerken langs knooppunten.
Afspraak op zondag 23 september in 12 gemeenten, verspreid over de provincie Antwerpen.
 
“We hebben vandaag allemaal nood aan ruimte, authenticiteit en rust. Dat alles bij voorkeur dicht bij huis. (...) Een deugddoende wandeling past perfect in dat plaatje."
Gedeputeerde voor Toerisme Inga Verhaert
 
Drie jaar lang werkten Toerisme Provincie Antwerpen en haar partners intensief aan de realisatie van 12 wandelnetwerken langs knooppunten, samen goed voor ruim 4000 km wandelplezier. Meer dan de helft van de trajecten bestaat uit onverharde paden.
Antwerpen zal hiermee de eerste provincie zijn die haar wandelnetwerken, vergelijkbaar met het populaire fietsknooppuntennetwerk, afrondt.
 
De provincie feest!

Om dat te vieren organiseert Toerisme Provincie Antwerpen op zondag 23 september 2012 een groot wandelevenement. Die dag zal men in 12 gemeenten, verspreid over de provincie, kunnen kennismaken met evenveel wandelnetwerken.
 
Het hele jaar door kunnen wandelaars de drukte even achter zich laten in het ruisende loof of het wiegende gras, maar op 23 september ritselt er heel wat feestgedruis door het laatste zomergroen. De uitgebreide animatie voor, tijdens en na de wandeling maken van De Leukste en Langste Wandeling van het Land een heus feest voor iedereen. Dat vindt ook Inga Verhaert: “Het feit dat we de eerste Vlaamse provincie zijn die haar wandelnetwerken afrondt, vraagt om een feestje. En niet zomaar één... De Leukste en Langste Wandeling van het Land wordt een evenement om naar uit te kijken."


Niemand hoeft thuis te blijven: er is de keuze tussen korte trajecten van 5 kilometer en iets uitdagender wandellussen van ongeveer 12 kilometer. Voor families met kinderwagens en natuurliefhebbers in rolwagens zijn er mooie, aangepaste routes.
 
Toerisme Provincie Antwerpen presenteert de 12 wandellussen en de bijbehorende feestelijkheden tijdens een persconferentie op 13 augustus in Malle.
Daarna kan iedereen voor informatie terecht bij het infokantoor van de deelnemende gemeenten: Kasterlee, Mariekerke (Bornem), Westerlo, (Klein-)Willebroek, Ravels, Kalmthout, Malle, Turnhout, Balen, Mol, Lier en Vorselaar en via de website www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be.
 
Inga Verhaert: “De wandelnetwerken zijn binnenkort klaar, maar dat betekent niet dat onze inspanningen dan stoppen. De wandelaar kan op beide oren slapen. Toerisme Provincie Antwerpen zal blijven werken aan en investeren in een kwaliteitsvol wandelaanbod."
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com