Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Box met fiets- en wandellussen, kinderspelen en info over erfgoed en landschap. Ooit had de Antitankgracht tussen Berendrecht en Oelegem een militaire betekenis.

Vandaag vormt ze het langste beschermde landschap van Vlaanderen en de mooiste verbinding tussen de stad Antwerpen en de Kempen.
De gloednieuwe belevingsbox helpt jong en oud dit bijzondere gebied verkennen.
De box bevat fiets- en wandellussen, twee spannende kinderspelen en informatie over het boeiende erfgoed en fraaie landschap.

De Antitankgracht is 33 km lang en verbindt de Schelde (Berendrecht) met het Albertkanaal (Oelegem). Ze werd aangelegd tussen 1937 en 1939 en moest Antwerpen helpen beschermen tegen een vijandige aanval.
Anno 2012 regeren ruimte en rust. De Antitankgracht vormt het langste beschermde landschap van Vlaanderen, met een opmerkelijke fauna en flora. Een gedroomd decor voor wie houdt van fietsen, wandelen, erfgoed en natuur.
De gloednieuwe belevingsbox speelt daar perfect op in. Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen, legt uit: “De box bevat 1 fietslus en 4 wandellussen langs knooppunten. De kaart ‘Forten en linies in de grensregio’ en de brochure ‘De Antitankgracht vroeger en nu’ zitten vol boeiende weetjes over het gebied waarin je fietst of wandelt.”

Digitaal spel en fietsroute voor kinderen
Opmerkelijk: de belevingsbox bevat ook twee originele suggesties voor kinderen.
Vooreerst een fietsroute met doe-opdrachten vanuit Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Oelegem. Tijdens hun trip kruipen de kinderen in de huid van een soldaat of een natuurprofessor.
Helemaal spannend wordt het met het digitale spel ‘Expeditie Explosief’ in De Mik en De Inslag in Brasschaat. De uitdaging? Binnen 2 uur een bom ontmantelen, want anders …
Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert, licht toe: “De nieuwe belevingsbox bewijst het: de Antitankgracht vormt een fijn uitje voor een heel uiteenlopend publiek. Zowel families met jonge kinderen, liefhebbers van een deugddoende fiets- of wandeltocht als fans van militair erfgoed en ongerepte natuur. Van heel ontspannend tot lekker spannend: het kan allemaal.”

Met dank aan de Vlaamse Milieumaatschappij en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (PDPO As3-project ‘Een levende Antitankgracht beleven’).

De Antitankgracht Belevingsbox (5 euro) is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Ranst, Schilde en Zoersel.
Online bestellen kan via www.toerismeprovincieantwerpen.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com