Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mechelen viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli 2012. Naar jaarlijkse gewoonte biedt de stad haar inwoners een gratis concert en vuurwerk aan op de Grote Markt. Dit jaar koos de stad resoluut voor haar stadsartiest Frank Vaganée. 


The Soul of Frank Vaganée ft. The Groove Elation & Tutu Puoane
Mechels Stadsartiest Frank Vaganée heeft al laten zien dat hij vele muzikale gezichten heeft maar op 11 juli kan je op de Grote Markt zijn ware ‘soul’ ontdekken. Samen met een zeskoppige akoestische band bestaande uit musici die tot de absolute top van de Vlaamse en internationale muziekscene horen, brengt hij stomende soul jazz, vette funk en diepe grooves. De Zuid-Afrikaanse vocaliste Tutu Puoane, winnares van diverse South African Music Awards, maakt dit muziekfeest helemaal af.

Stadsartiest Frank Vaganée is naast altsaxofonist, componist en docent, artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra. Hij werkte mee aan de soundtrack van The Artist die een Oscar voor onder andere Beste Film en Original Soundtrack won. Als Mechels Stadsartiest creëerde Frank projecten met ’t Arsenaal, het Conservatorium en CC Mechelen. Twee composities van hem kan je dagelijks horen om het uur en het half uur op de beiaard van de Sint-Romboutskathedraal.

Het concert start om 20.30u. Het feestelijk programma wordt traditioneel afgesloten met een vuurwerk rond de Sint-Romboutstoren.

Op 11 juli viert ook het Guldensporenkomitee het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. In de Stadsschouwburg brengt Johan Van Den Driessche van VTBkultuur een lezing, nadien is er muziek van Louis Neefs gebracht door Paul Stok. Aanvang: 19u, inkom is gratis.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com