Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Colors. De Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt (1928-2007) is één van de meest invloedrijke kunstenaars uit de Minimal Art en de Conceptuele kunst. LeWitt is vooral bekend voor zijn geometrische, modulaire sculpturen en zijn architecturale Wall Drawings, maar maakte ook tekeningen, foto’s en grafisch werk.

Muzeum M in Leuven toont een selectief overzicht van zijn Wall Drawings en doet dit aan de hand van een 25-tal muurtekeningen die zijn volledige oeuvre overspannen. Doorheen de tentoonstelling worden de verschillende materialen waarmee hij werkte - van potlood tot vetkrijt, inkt en acrylverf - en de wisselende verhoudingen tot de ruimte onderzocht. LeWitt’s kleurrijke muurtekeningen vertrekken steeds van een uitgeschreven basisidee of concept en worden rechtstreeks op de muur aangebracht; ze passen zich aan elke muur en tentoonstellingsruimte aan. De uitvoering van de muurtekeningen gebeurt door een groot team kunstenaars; M zal hiervoor samenwerken met studenten uit zes Belgische kunstscholen.

Het is voor het eerst dat de Wall Drawings van Sol LeWitt in België op grote schaal te zien zijn. Terwijl M een overzicht brengt van zijn Wall Drawings in kleur, presenteert het Centre Pompidou in Metz parallel een tentoonstelling die inzoomt op zijn Wall Drawings in zwart-wit.

Voor meer informatie: www.mleuven.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com