Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tentoonstelling van hedendaagse kunst in Mechelen van 1 september tot 10 december. Newtopia: de staat van de mensenrechten is een belangrijke internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst, gewijd aan de mensenrechten.

De tentoonstelling, samengesteld door curator Katerina Gregos, bouwt voort op de langdurige relatie tussen kunst en mensenrechten en verkent de vele aspecten ervan. Ze brengt de naoorlogse evolutie van de mensenrechtenbeweging en van het debat rond mensenrechten in kaart. Newtopia: de staat van de mensenrechten vindt plaats in diverse culturele instellingen plaats, in de stedelijke context van de historische Vlaamse stad Mechelen.

Newtopia bevat werken van meer dan 70 kunstenaars uit verschillende generaties, die met diverse media werken, en onderzoekt hun artistieke posities ten opzichte van de basisprincipes van de mensenrechten. Veel van deze kunstenaars komen uit landen en regio's waar de mensenrechten een bijzonder nijpende kwestie waren of zijn, zoals de Arabische wereld, China, India, Latijns-Amerika, Zuid-Afrika, Rusland en een aantal voormalige Sovjetrepublieken zoals Wit-Rusland of de Oekraïne. Meer dan de helft van de kunstenaars is afkomstig uit niet- Westerse landen.

Newtopia is de gelegenheidstentoonstelling bij de opening van Kazerne Dossin (27.09.2012).

Tussen 10 oktober en 10 december 2012 presenteert ING in haar Cultuurcentrum op het Koningsplein in Brussel, een satelliettentoonstelling van Newtopia gewijd aan de universeel erkende en gerespecteerde Alfredo Jaar.

Voor meer informatie zie: www.newtopia.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com