Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: 12 oktober 2012 - 27 januari 2013. Na de succesvolle tentoonstelling Rubens. Een Genie aan het werk (14.09.2007-28.01.2008), bereiden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel een prestigieuze tentoonstelling voor over Jordaens en de Antieken die van 12 oktober 2012 tot 27 januari 2013 zal plaatsvinden.


Onder het beroemde trio van Vlaamse barokschilders ‘Rubens-Van Dyck- Jordaens’ is Jacob Jordaens (Antwerpen 1593-1678) het minst intens bestudeerd. De tentoonstelling zal van Jordaens een geheel nieuw beeld ophangen. In plaats van de schilder van de ongecompliceerde gezelligheid van De Koning drinkt! en Zo de ouden zongen zo piepen de jongen, komt hier een kunstenaar aan bod die op intelligente wijze met mythologische en antieke thema’s marktaandeel van Rubens afsnoept.

Meer dan 80 schilderijen en tekeningen, tapijten en beelden in bruikleen van beroemde musea en minder bekende privé-verzamelingen, van Spanje (Prado) tot Denemarken (Statens Museum for Kunst) en van het Verenigd Koninkrijk (museum van Glasgow) tot Oostenrijk (Albertina), worden aangevuld met meesterwerken van Jordaens uit Brussels en Kassels bezit.

Meer informatie op www.kmskb.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com