Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In de Minderbroederskerk in Maaseik is van 11 mei tot 20 oktober 2012 de tentoonstelling De gouden eeuw van China te bewonderen. Na het overweldigende succes van de tentoonstelling ‘Het Terracotta leger van Xi’an’, die liep van 1 oktober 2008 tot 31 maart 2009, trekt de Stad Maaseik opnieuw de kaart van China. Wederom wordt er samengewerkt met het Drents Museum in Assen.


De tentoonstelling ‘Het Terracotta leger van Xi’an’ omvatte de periodes van de Qin- en Han-dynastie. De tentoonstelling ‘De gouden eeuw van China’ geeft een overzicht van de periode die hier op volgt, namelijk de Tang-dynastie.

De Tang-dynastie staat gekend voor zijn enorme rijkdom, deze belangrijke periode wordt niet voor niets bestempeld als ‘De gouden eeuw’. Een belangrijk element die aan de basis ligt van de grote rijkdom is de Zijderoute, die opgestart werd tijdens de Han-dynastie. Dankzij de Zijderoute kwam de oosterse cultuur in contact met de westerse cultuur en konden goede en welvarende handelscontacten uitgebouwd worden.

De weerspiegeling van de enorme welvaart kan men terugvinden in de prachtige materiële cultuur die ontwikkeld werd tijdens de Tang-dynastie. Hierin kan men verschillende thema’s onderscheiden die men zal belichten in de tentoonstelling: sociale componenten: vrouwen en mannen culturele componenten: handelaren, handel en productie, sport en beweging, boeddhisme, mystiek, kunst en literatuur een unieke Chinese cultuur.

Voor meer informatie: www.degoudeneeuwvanchina.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com