Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen wordt op dit moment verbouwd. Dit betekent dat de collectie niet meer in het bekende gebouw op het Antwerpse Zuid kan worden tentoongesteld. Toch blijft de collectie dichtbij en toegankelijk.

Op verschillende gastlocaties in Antwerpen kunt u belangrijke onderdelen van de collectie bezoeken. Zo onder meer in de Koningin Fabiolazaal in Antwerpen.

Hollandse kunst

Hoewel het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen vooral Zuid-Nederlandse en Belgische kunst verzamelt en toont, heeft het ook belangrijke kunstwerken van buitenlandse meesters in zijn bezit. Onder de buitenlanders zijn de Nederlanders het best vertegenwoordigd. De verzameling Hollandse kunst uit de zeventiende eeuw met werk van beroemde meesters als Frans Hals en Rembrandt vormt een uitgelezen ensemble, maar ook de collectie Nederlandse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw met meer dan 200 werken is rijk en verrassend.

Voor de collectietentoonstelling Kunst uit Nederland zijn ruim 50 schilderijen, aquarellen en tekeningen uit de negentiende en twintigste eeuw geselecteerd. Elk kunstwerk heeft zijn eigen geschiedenis en samen vertellen de werken drie parallelle verhalen. Om te beginnen komt de geschiedenis van de moderne kunst in Nederland aan bod, van 1850 tot nu - van romantiek tot informele kunst. Vervolgens geeft de tentoonstelling een beeld van de relaties en contacten op artistiek gebied tussen Nederland en België. En tot slot schetst Kunst uit Nederland hoe de verzameling Nederlandse moderne kunst in het KMSKA tot stand kwam.

Voor de gelegenheid zijn werken van onder meer Lawrence Alma-Tadema, Hendrik Willem Mesdag, George Hendrik Breitner, Vincent van Gogh, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Carel Willink, Karel Appel en vele andere kunstenaars bijeengebracht. Stuk voor stuk bijzondere kunstwerken die getuigen van de schoonheid en de rijkdom van de Nederlandse kunst in de negentiende en twintigste eeuw.

De tentoonstelling De Modernen. Kunst uit Nederland loopt van 27 januari tot 19 augustus 2012 en is een samenwerking tussen het KMSKA en de Provincie Antwerpen.

Meer informatie: www.kmska.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com