Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Fietsen door de Kempen van Hendrik Conscience. Een originele en sportieve kennismaking met leven en werk van “de man die zijn volk leerde lezen”. Zo zou je de vernieuwde Conscience die vandaag is ingefietst kunnen omschrijven.

De bijbehorende zoektocht ‘De Loteling’ vormt een fijn extraatje.

Hendrik Conscience hield veel van de Kempen. De schrijver vond er rust en nodigde er vrienden uit om samen te genieten van de natuur. Hij deed er inspiratie op en situeerde er heel wat van zijn boeken.

De vernieuwde Conscienceroute loodst je door ‘zijn’ Kempen: Zoersel, Zandhoven, Ranst en Malle. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Je passeert onder meer het Boshuisje (locatie van Consciences populairste roman ‘De Loteling’), het legendarische Zoerselbos (het gedroomde decor voor een weerwolfverhaal) en het Lindepaviljoen, met een originele interpretatie van het lotelingverhaal in een … eeuwenoude boom.”

Andere mogelijke haltes zijn het fraaie Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Ranst, de ambachtelijke brouwerij Pirlot in Zandhoven en het stemmige Malse gehucht Salphen. De Antitankgracht serveert een bijzondere mix van natuur en militair erfgoed.
 

De Conscienceroute is 34 kilometer lang.  De lus rond Zoersel bedraagt 18 kilometer, die rond Halle 16 kilometer.  Het Boshuisje in Zoersel vormt het vertrekpunt. Alternatieve startpunten zijn het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Oelegem (Ranst) en het Lindepaviljoen in Zoersel. De bewegwijzering gebeurt met witte, zeshoekige bordjes met vermelding ‘Conscienceroute’.

Wedstrijd ‘De Loteling’
Benieuwd naar het gevoel om zelf eens ‘geloot’ te worden? Neem dan deel aan de wedstrijd ‘De Loteling’. Op 10 locaties langs de Conscienceroute moet je een vraag oplossen. Je vindt het antwoordformulier op www.toerismezoersel.be.

De wedstrijd loopt tot eind 2015. Elk jaar verloot Toerisme Zoersel een prijs onder de deelnemers.

De begeleidende brochure van de Conscienceroute kost 2 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Zoersel, Zandhoven, Ranst en Malle.

Online bestellen kan via www.antwerpsekempen.be.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com