Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

325 km wandelroutes langs knooppunten in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven

Toerisme Provincie Antwerpen rondt dit najaar haar 12 wandelnetwerken af.
Wandelnetwerk Kempense Beemden is het voorlaatste in de rij.
Goed voor 325 kilometer wandelplezier langs knooppunten in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven.
De vlakke, waterrijke rivier- en beekvalleien - beemden - vormen het decor.
Een ideale opwarmer voor ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september.

10 wandelnetwerken telde de provincie Antwerpen al, 8 in de Antwerpse Kempen en 2 in Scheldeland. Wandelnetwerk Kempense Beemden wordt nummer 11.
Een netwerk van 325 kilometer zorgvuldig uitgekozen wandelpaden in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven. Met elkaar verbonden via knooppunten en bewegwijzerd met rechthoekige, rood-witte bordjes met nummers.
Het decor zal heel wat wandelaars verrassen, voorspelt Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “De naam verwijst naar het vlakke, waterrijke decor waarin je stapt. Naast de fotogenieke rivieren Kleine Nete en Aa slingeren talloze grachten en beken zich door het landschap. Het karakteristieke beemdenlandschap bestaat uit natte wei- en hooilanden, broekbossen en rietkragen. De vochtige valleien trekken bovendien een heel typische fauna en flora aan.”

Apotheose wandeljaar
Er valt nog meer moois te ontdekken. Zoals veelbezongen Kempense dorpjes, waaronder het Gierle van Louis Neefs, en stemmige molensites in Grobbendonk of Pulderbos. Kasteel de Borrekens in Vorselaar, dat lijkt weggelopen uit een sprookjesfilm of het Grotenhoutbos, waar acht eeuwen geleden de Brabantse hertogen grootse jachtpartijen hielden.
Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart en het bijbehorende inspiratieboekje ontdekt de wandelaar de bijzonderste plekken.
De lancering van het nieuwe netwerk betekent de start van een drukke wandelmaand, weet gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Op 21 september vindt de vooropening van het laatste wandelnetwerk in de regio Lier plaats. En dan tellen we af naar de apotheose van ons wandeljaar: ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september. Antwerpen is de eerste provincie die haar wandelnetwerken afrondt en heel Vlaanderen mag die dag meevieren.”

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Beemden (8 euro) is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven.
Online bestellingen van wandelkaarten en meer wandeltips op www.antwerpsekempen.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com