Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Gratis wandelfeest in 12 Antwerpse gemeenten: Balen, Bornem, Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en Willebroek

‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ - het grootse en gratis wandelevenement van Toerisme Provincie Antwerpen - komt er aan op zondag 23 september. Op die dag kan iedereen kennismaken met de 12 wandelknooppuntennetwerken van Toerisme Provincie Antwerpen. Alle uithoeken kunnen al wandelend bezocht worden van de Stille Waters in Mariekerke tot de zandduinen van Balen. Gedeputeerde Inga Verhaert en burgemeester Harry Hendrickx lichten het evenement toe voor de pers om 12 uur op Kasteeldomein de Renesse in Oostmalle.

Dit najaar rondt Antwerpen - als eerste Vlaamse provincie - haar wandelnetwerken af.  Wandelaars kunnen kiezen uit 12 netwerken, samen goed voor ruim 4000 kilometer prima trajecten langs knooppunten. Een ruim en kwaliteitsvol aanbod, uniek in Vlaanderen. Dat vraagt om een feestje …

Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme: “’De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ klinkt ambitieus en dat zijn we ook. Naast de geoefende stapper willen we ook families met kinderen en de gelegenheidswandelaar warm maken voor het knooppuntensysteem.”

Twaalf gastgemeenten
‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ vindt plaats in 12 wandelnetwerken en 12 gemeenten: Balen, Bornem, Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en Willebroek.

Er is telkens keuze uit een korte lus langs knooppunten voor gezinnen met kinderen en minder ervaren wandelaars en een langer traject voor geoefende stappers. Naargelang het gekozen wandelnetwerk en gemeente flaneren de wandelaars langs prachtige plekjes zoals de Kalmthoutse Heide, Provinciaal Domein Broek De Naeyer, de Tielense Balderij of kasteel De Merode. Deelnemen is gratis.

Wandelfeest
Het belooft zoveel meer te worden dan enkel een wandeldag. In iedere deelnemende gemeente wordt een wandeldorp opgebouwd waar men kan genieten van lokale streekproducten en animaties voor klein en groot. Elke gemeente kleurt zijn programma zelf in. In Lier zal het Zimmerplein bruisen met optredens en kunnen de wandelaars een boottochtje maken op de Binnenete, Malle zet zijn kasteeldomein de Renesse open en neemt de kinderen mee op een avontuurlijke vertelwandeling en bij een gerestaureerde schapenstal in Vorselaar kunnen de deelnemers zelf schapendrijven.

Bekijk het volledige programma op www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com