Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het zuiden van België telde van oktober 2012 tot en met september 2013 1,1 miljoen meer overnachtingen dan in het jaar ervoor. In totaal ontvingen Waalse accommodaties ruim 3,8 overnachtingen.

Deze statistieken zijn afkomstig uit het recent gepubliceerde CVO (Continu Vakantie Onderzoek) van het NIPO-NBTC. België is al jaren het derde vakantieland voor de Nederlander en geldt als een van de belangrijkste korte vakantiebestemmingen.  

Offline in de Ardennen
De Ardennen zijn alom bekend als vakantiebestemming. Liefhebbers van natuur en het Bourgondische leven weten de Ardennen te vinden. Een verblijf in de Ardennen staat garant voor dichtbij huis genieten voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Samen of met de hele familie. De vakantieganger heeft een ruime keuze uit een van de vele vakantiehuisjes, hotels of B&B’s. Er is genoeg te zien en te doen. Zo biedt de regio een uitgebreid netwerk aan wandelingen. Naast de natuur is er ook een ruim aanbod aan cultureel erfgoed en bezienswaardigheden. De historische stadjes Namen, Mons, Tournai en het stadse Luik zijn zeker een bezoek waard. Een verblijf in Wallonië betekent loskomen van de hectiek van alledag. De combinatie van ruige natuur, lekker eten en drinken en bezienswaardigheden op korte afstand van Nederland, maakt de Ardennen zo uniek.

Niet te missen in 2014
Voor de jazzliefhebber wordt er ruimschoots stilgestaan bij de 200ste geboortedag van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon en geboren in Dinant. Het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum zet een muzikaal parcours langs Sax’ leven uit. Dinant eert de instrumentenmaker met verschillende jazzevenementen. Verder opent in het voorjaar van 2014 een gloednieuw museum over het Ardennen Offensief in Bastogne. In Brussel bestaat het Stripmuseum 25 jaar en is in december 2013 het Fin de Siècle museum aan het rijke museumpalet toegevoegd. Pairi Daiza, de beste dierentuin in de Benelux in 2013, verwelkomt twee Chinese Reuzenpanda’s in het nieuwe jaar.

Meer informatie over Wallonië, de Ardennen en Brussel vindt u op www.belgie-toerisme.nl

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com