Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kololo Game Reserve " een door een Nederlandse onderneming opgezet vriendelijk safaripark in het noorden van Zuid-Afrika op 3 uur rijden van Johannesburg " presenteert zich in januari  2009 weer met veel nieuws op de Vakantiebeurs in Utrecht in stand 01.F091. In deze stand kan de bezoeker zich oriënteren op de bijzondere vakantiemogelijkheden in het hart van het natuurgebied Waterberg in de provincie Limpopo en zich laten voorlichten over de mogelijkheid van een eigen chalet in Kololo Game Reserve.


Een Afrikaans avontuur in Kololo Game Reserve

Zuid-Afrika wordt vaak omschreven als een van de mooiste landen van de wereld. De combinatie van steden en natuur, bergen en zee, ruimte en klimaat, wildlife, kwaliteit van leven en de culturele diversiteit maken de "Rainbow Nation" uniek. In Vaalwater ontwikkelt Kololo Game Reserve een uniek, kleinschalig, project met authentieke Afrikaanse huizen in de Afrikaanse bush.

 Vanuit het huis, wandelend, joggend of fietsend, kunnen de gasten oog in oog  komen te staan met giraffen, koedoes, zebra"s en ander "ongevaarlijk" wild dat Kololo als leefgebied heeft. Maatschappelijk ondernemen staat bij dit project hoog in het vaandel. Dit uit zich in respect voor mens en natuur, aandacht voor werkgelegenheid en welzijn van de lokale bevolking, gebruik van lokale materialen in de bouw en van natuurlijke waterbronnen en een eigen energievoorziening door onder andere solar power.

 Kololo Game Reserve

Kololo Game Reserve is een mooie plek, uitgestrekt, rustgevend, in een malariavrij gebied. Het is de verblijfplaats van vele soorten wild en vogels en grenst aan de reservaten Welgevonden (40.000 ha.) en Marakele (120.000 ha.) waar het grote wild te vinden is. Via een directe toegang vanuit Kololo zijn de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel te zien. Dikwijls zijn deze dieren ook vanaf het restaurantterras van Kololo te zien. Kololo Game Reserve biedt verschillende typen accommodaties waarvan sommige met privé-zwembad, een top-restaurant, een (verwarmd) zwembad, een conferentieruimte en andere faciliteiten om de gasten een kwalitatief hoogstaand verblijf te bieden. Om Afrika beter te leren kennen,  worden activiteiten als game drives, foto-, Ranger- en spoorzoekcursussen georganiseerd.


 Rangercursus

In een achtdaagse theoretische en praktische cursus of een twaalfdaagse Masterclass cursus leert men over het leven van de wilde dieren en over het onderhoud van een wildpark. Tijdens deze in het Engels gegeven cursus worden in een ontspannen sfeer onderwerpen behandeld als geologie, klimatologie, ecologie en astronomie. Aan het leven van vleeseters, zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën wordt veel aandacht besteed. Bovendien komen zaken als veiligheid, parkonderhoud en eerste hulp bij ongelukken ruimschoots aan de orde. Gedurende de cursus wordt er overnacht in het luxueuze tentenkamp op het terrein van Kololo Game Reserve.
 
In 2006 werden deze cursussen ontwikkeld in samenwerking met het Safaripark Beekse Bergen. In de daarop volgende jaren bleek uit de reacties van de deelnemers dat deze cursussen in een behoefte voorzien.
 
Voor 2009 staan de volgende data voor deze achtdaagse cursus gepland:
15 " 22 februari
26 april " 3 mei
12 " 19 juli.
  De twaalfdaagse cursus, de zogenaamde Master Class, staat gepland van 19 tot 29 oktober 2009.

Workshops Wildlife fotografie

De workshops Wildlife fotografie onder leiding van fotograaf Willem Laros zijn bedoeld voor de enthousiaste vrijetijdsfotograaf met een digitale camera. Een workshop omvat theorie- en praktijksessies. Er wordt elke dag volop gefotografeerd; wandelend of vanuit een schuilhut in het Kololo Game Reserve, maar ook vanuit gamedrive auto"s in Kololo en het naastgelegen "Big Five gebied Welgevonden". Er zijn excursies naar het nabijgelegen dorpje Vaalwater en naar een cheetafarm. "s Avonds worden de gemaakte beelden besproken met laptop en beamer.

De workshop Wildlife fotografie wordt gegeven aan minimaal vier en maximaal zeven personen.
 
De Masterclass Wildlife fotografie is gericht op gevorderde vrijetijdsfotografen, die het maken van aansprekende foto"s verder willen perfectioneren en in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera met een telelens van ten minste 300 mm. Naast de fotografie komt ook het nabewerken van de beelden - met vooral "Adobe Photoshop Lightroom 2.0" - aan de orde. Ook deze workshop bevat theorie- en praktijksessie. In het nabijgelegen "Welgevonden" worden de camera"s gericht op de "Big Five". In de Masterclass bieden het dorpje Vaalwater en een cheetafarm eveneens uitstekende mogelijkheden voor interessante fotografie (landschap, mensen, dieren, cultuur). Elke avond wordt een selectie van de gemaakte beelden kritisch besproken en wordt getoond hoe de juiste nabewerking van de foto"s kan leiden tot een optimaal eindresultaat.

De Masterclass Wildlife fotografie wordt gegeven aan minimaal zes en maximaal twaalf personen.
Data workshops Wildlife fotografie
Workshop Wildlife Fotografie

Cursus I.

Maandag 11 mei 2009 (vertrek uit Nederland 10 mei) tot en met maandag 18 mei 2009 (aankomst in Nederland 19 mei): 7 overnachtingen in het tentenkamp van Kololo Game


Cursus II.

Maandag 28 september 2009 (vertrek uit Nederland 27 september) tot en met maandag 5 oktober 2009 (aankomst in Nederland 6 oktober): 7 overnachtingen in het tentenkamp van Kololo Game Reserve.

Masterclass Wildlife Fotografie

Cursus I.

Dinsdag 19 mei 2009 (vertrek uit Nederland 18 mei) tot en met woensdag 27 mei 2009 (aankomst in Nederland 28 mei): 8 overnachtingen in chalets van Kololo Game Reserve.


Cursus II.

Dinsdag 6 oktober 2009 (vertrek uit Nederland 5 oktober) tot en met woensdag 14 oktober (aankomst in Nederland 15 oktober): 8 overnachtingen in chalets van Kololo Game Reserve.
 
Het enthousiasme van de deelnemers in de afgelopen vier jaar heeft de organisatie ertoe gebracht deze cursussen ook dit jaar weer in het programma op te nemen.
 
Een eigen chalet in Kololo Game Reserve

Kololo Game Reserve biedt de mogelijkheid om deelgenoot te worden van dit Afrikaanse Avontuur. Kololo biedt een aantal nieuw te bouwen, luxe woningen te koop aan die, om het Afrikaanse gevoel optimaal uit te stralen, in volledige harmonie met de omgeving worden gebouwd. Er is keuze uit drie varianten in woningen die volledig ingericht en kant-en-klaar worden opgeleverd. Daarnaast kan Kololo de woning voor de eigenaar aan derden verhuren. Kololo Exploitatiemaatschappij zorgt voor optimaal beheer van de woning en regelt de complete verhuur, zodat de eigenaar onbezorgd van het huis/de investering kan genieten.

Kololo kiest voor maatschappelijk ondernemen. Via de Kololo Owners Association is de eigenaar direct betrokken bij het reilen en zeilen van het Reserve en heeft hij/zij invloed op het beheer. Het belang van mens en natuur en het welzijn van personeel en hun omgeving, hebben hoge prioriteit waardoor financieelrendement op de tweede plaats komt. De ervaring leert dat op deze wijze continuïteit en daarmee ieders belang op termijn het beste is gediend.

De chalets

Bush chalets
Driekamerchalets met rieten dak, in de stijl van het restaurant, woonoppervlak circa 120 m², 2 slaapkamers, 2 badkamers, keuken, woonkamer, groot overdekt terras, privé-opslag, eigen water, elektra- en rioleringsvoorzieningen, eigen telefoon, compleet ingericht. De huizen liggen in de directe omgeving van het restaurant.
 
Vierkamerchalets met rieten dak, in de stijl van het restaurant, woonoppervlak circa 150 m², 3 slaapkamers, 3 badkamers, keuken, woonkamer, groot overdekt terras, privé-opslag, eigen water, elektra en rioleringsvoorziening, eigen telefoon, compleet ingericht. De huizen liggen in de directe omgeving van het restaurant.
 
Kings chalets
Vijfkamerlodge met rieten dak, in de stijl van het restaurant, woonoppervlak circa 250 m², 4 slaapkamers, 4 badkamers, keuken, woonkamer, groot overdekt terras, privé-opslag, eigen water, elektra en rioleringsvoorziening, eigen telefoon, compleet ingericht. De huizen liggen in de directe omgeving van het restaurant.
 
Het totale grondgebied van Kololo Conservancy (natuurgebied) is 3000 ha. Het oorspronkelijke Kololo Game Reserve beslaat daarvan een oppervlakte van 600 ha. Op deze oppervlakte staan de bestaande gebouwen en worden de nieuwe chalets gebouwd. De overige 2400 ha is door de familie Jansen aangekocht als overgangsgebied naar Welgevonden (40.000 ha.) waarmee eeuwigdurende toegangsrechten tot Welgevonden zijn verkregen; gezegd de directe toegang tot de Big Five.  
 
De eigenaren van Kololo Game Reserve


Eigenaar van Kololo Game Reserve is de familie Jansen uit Gouda, fervente Afrika- liefhebbers met grote ervaring in het exploiteren en verhuren van vakantiewoningen. Chaletsplus, de andere onderneming van de familie Jansen, exploiteert 150 chalets in Oostenrijk voor ruim 100 eigenaren en realiseert daarmee meer dan 100.000 overnachtingen per jaar.

De familie Jansen nam Kololo in 2004 over en heeft er in de afgelopen jaren een goed functionerende organisatie van gemaakt waarmee een gezonde continuïteit is gegarandeerd. De familie Jansen gelooft in het helpen opbouwen van Zuid-Afrika en verantwoord ondernemen. Zij doet daarom veel voor de medewerkers en familie, de omgeving, de community en charity.

De missie luidt dan ook: "Kololo Wildreservaat streeft ernaar haar gasten een onovertroffen wildlife experience te bieden en tegelijkertijd de Afrikaanse leefwijze te ondersteunen door de gemeenschap kansen te geven en de omgeving te beschermen".
 
Op de vernieuwde website www.kololo.nl zijn uitgebreide informatie, vele foto"s en een gastenboek te vinden.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com