Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bretagne staat vooral bekend om haar overheerlijke crêpes, maar er is meer. Door haar ligging, als schiereiland, is het geen verrassing dat zeevruchten en schaaldieren een belangrijk onderdeel zijn van de Bretonse keuken.

De festivals laten er geen gras over groeien: Sint Jakobsschelpenfeest in Erquy en Loguivy-de-la-mer, Oesterfestival in St-Cast-le-Guildo, feest van de crêpe in Gourin… er is altijd wel wat te vieren!  Vakantiewoningen van Bevilla

Bretonse pannenkoeken: Crêpes en Galettes
Waar je ook gaat in Bretagne, je kunt niet om de crêperies heen. Lekker als lunch of als diner. Als een echte Bretoen begin je met een hartige Galette, gemaakt van boekweitmeel, en neem je een zoete crêpe toe. Voor de crème de la crème moet je op zoek naar de sticker met Crêperies Gourmande.

Zeevruchten
Voor visspecialiteiten ben je in Bretagne op het juiste adres. Veel plaatsen hebben zo hun eigen specialiteit. Voor oesters ga je naar Cancale, mosselen neem je mee vanuit de baai van de Mont St. Michel, St. Jacobsschelpen krijg je het beste aan de kust van Erquy, een lekkere kreeft zoek je in de Finistère en in Concarneau moet je beslist sardientjes halen.

Zoetigheid
Al het goede komt vanuit de Bretonse gezouten boter! Karamel met gezouten boter als snoepje of als beleg voor op de crêpe. Velen zullen er een moord voor doen. Maar ook de Bretonse boterkoek, de Kouign-Amann, die gemaakt wordt met verschillende lagen bladerdeeg, suiker en gezouten boter is de beste in zijn soort. Deze Kouign-Amann, afkomstig uit de havenplaats Douarnenez, is onlangs gespot in New York en San Francisco en heeft daarmee zijn intrede gemaakt in de Verenigde Staten.

ERVARING: DUIK DE OESTERWERELD IN MET IVAN
Oesterkweker Ivan Selo komt uit een echte oesterfamilie, al sinds vijf generaties bezitten zij hun eigen oesterkwekerijen. In de Golfe du Morbihan neemt hij je mee voor een zowel smakelijke als verrijkende rondleiding. Een originele ervaring die u alle in’s en out’s over deze delicatesse zal bijbrengen.
Midden in de Golfe du Morbihan ligt  Ivan’s terrein aan het einde van de Pointe de Toulvern, een klein paradijsje. ’s Ochtends vertrekt hij met zijn passagiers richting zijn oesterbanken bij Ile Longue.  Niet te laat, want bij eb ligt de Golfe droog en komt hij nergens met zijn boot. Hij kent de regio op zijn duimpje, kent de weg en de stromingen in de Golfe du Morbihan.”Hoe komen de oesters eigenlijk op ons bord terecht?” Passagiers kunnen hem alle vragen stellen, hij heeft overal antwoord op.
Na een tocht van 30 minuten legt Ivan de boot aan bij Ile Longue. Hij deelt overalls uit en de passagiers mogen hem volgen naar de banken waar de oesterzakken klaarliggen. Ivan showt de handelingen die oesterkwekers dagelijks uitvoeren en tot grote verbazing van velen begint hij op de oesters te slaan! Door de randen van de schelp te breken, wordt het groeiproces van de oesters vertraagd en worden ze geforceerd dikker te worden.


Na inspanning komt ontspanning! Terug aan boord mogen de passagiers eindelijk de handen met rust laten en hun smaakpupillen het werk laten doen. Met een goed glas witte wijn, wat brood en boter is het genot compleet. De schelpen zijn een beetje gezouten en goed gevuld.  Iedereen is het eens over het genot van deze unieke ervaring in Bretagne. Want, zeg eens eerlijk, waar kunnen de oesters lekkerder zijn dan op een boot midden in de Golfe du Morbihan in het gezelschap van Ivan?
Prijs: vanaf €29 per persoon
http://www.bretagne-vakantie.com/ideeen/beleef-een-bretonse-ervaringHotels in Bretagne

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com