Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dat de regio Bretagne trots is op haar lokale keuken, blijkt onder andere uit de vele lokale producten en het aantal culinaire festivals dat er jaarlijks op het programma staan.

Ook dit jaar staan er vier evenementen op het programma, waarbij de gastronomie van de regio centraal staat. In chronologische volgorde:

Het feest van de Sint Jakobsschelp
Van 28 t/m 30 april in Saint Quay Portrieux
La fête de la coquille Saint Jacques rouleert elk jaar tussen Erquy, Loguivy-de-la-mer en Saint Quay Portrieux en vindt dit jaar plaats in de laatste van deze drie vissersdorpjes. Drie dagen vertier rondom deze schelp, die je direct in de haven - omgeven door Bretonse vissers - kunt proeven met een saus naar wens.   

Het feest van de Aardbei
Zondag 10 juni in Plougastel Daoulas
De aardbei maakte haar intrede in Plougastel Daoulas toen ene Amédée-François Frézier uit de Savoye de aardbei in Zuid-Amerika ontdekte en meenam naar Frankrijk. Sindsdien is Plougastel Daoulas, een stadje dichtbij Brest, onlosmakelijk verbonden met de aardbei. Tijdens de optocht van la fête de la fraise kan men naast de aardbei ook de lokale kostuums en instrumenten, zoals de Bagadou, aanschouwen  

Het feest van de crêpe
28 en 29 juli in Gourin
De crêpe is misschien wel het meest bekende gerecht uit Bretagne, dat vaak wordt gedronken met een glas cider (appelwijn). Op de zondag van la fête de la crêpe wordt jaarlijks de wedstrijd van de grootste crêpe georganiseerd. Met een inleg van €2 kun men de uitdaging aangaan om een crêpe met een diameter van 90 cm te maken. Verder worden er muziekoptredens, Bretonse dansen en andere animaties georganiseerd.  

Een zondag aan het kanaal
Zondag 5 augustus in meerdere gemeentes langs de Bretonse kanalen
De oevers van de kanalen “Nantes à Brest”, “Blavet”, “Ille de Rance” en de “Vilaine” worden deze dag door meerdere gemeentes versierd om ’s middags in leuke sferen samen de lunch te kunnen nuttigen. Sommige gemeentes zorgen zelfs voor animaties om zowel jong als oud te vermaken.

Lokale producten
Naast de verschillende Bretonse biersoorten en de Breizh Cola is er sinds dit jaar ook speciale Bretonse chips verkrijgbaar in de Intermarchés met een gezouten karamelsmaak. Naast de opmerkelijk vernieuwende smaak verdient dit product ook aandacht vanwege zijn regionale betrokkenheid: 80% van de gebruikte aardappelen zijn uit de regio afkomstig. Deze chips van het merk Bret’s, geproduceerd door het bedrijf Altho, zal vanaf 1 april ook in andere distributie-zaken te koop zijn.

www.bretagne-vakantie.com
www.franceguide.com/bretagne

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com